Liga 1

Experții se contrazic cu privire la faza controversată din Oțelul - Poli Iași: „E foarte interesant, atipic!”

Penalty-ul transformat de Alin Roman, mijlocașul lui Poli Iași, în minutul 9 al deplasării de la Galați, a stârnit controverse.

Articol de Adrian Jitea  —  Monday, 11 March 2024

Penalty-ul transformat de Alin Roman, mijlocașul lui Poli Iași, în minutul 9 al deplasării de la Galați, a stârnit controverse. Experții au avut păreri contradictorii.

Poli Iași a început cum nu se putea mai bine derby-ul regional de la Galați. Teles a comis un henț clar în careu, iar brigada condusă de Iuliana Demetrescu a dictat lovitură de la 11 metri.

Faza controversată din Oțelul Galați - Poli Iași

Alin Roman și-a asumat executarea penalty-ului. L-a învins pe Eduard Pap, dar fotbaliștii Oțelului au protestat. Au considerat că mijlocașul ieșenilor a atins mingea cu ambele picioare în momentul execuției. Reluările nu au putut lămuri acest fapt.

Momentul execuției lui Alin Roman / FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

„Ceea ce se întâmplă aici e foarte interesant. În cazul în care mingea e atinsă de două ori, decizia corectă e de a acorda lovitură liberă indirectă. O fază atipică, se întâmplă destul de rar. Foarte rar! Nu îmi dau seama de aici.

Arbitrul din teren nu are cum să o vadă. Dacă mă pun în locul celor de la VAR, nu e clar, cum spune protocolul. Pare că șiretul se ridică un pic, dar nu e foarte clar.

E posibil, dar nu putem băga mâna în foc. De asta au și dat credit”, a spus fostul arbitru FIFA Marius Avram la „Digi Sport Special”.

Constantin Zotta, expertul Orange Sport în arbitraj, are altă opinie: „Mingea este lovită cu piciorul drept, apoi atinge piciorul stâng al aceluiași jucător. Ar fi trebuit reluată cu o lovită liberă indirectă”.

Iuliana Demetrescu a fost ajutată la cele două tușe de Mircea Orbuleț și Mihaela Țepușă. În camera VAR s-au aflat Bogdan Dumitrache și Cristina Trandafir.

Citește și alte știri din Superliga României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.