Liga 1

„Chiar nu vreau să mint!” » Alin Roman, despre faza controversată din Oțelul - Poli Iași

Oțelul și Poli Iași au remizat, scor 1-1, în ultimul meci al sezonului regulat din Superligă. Alin Roman a explicat ce s-a întâmpla la cea mai controversată fază a meciului.

Articol de Adrian Jitea  —  luni, 11 martie 2024

Oțelul și Poli Iași au remizat, scor 1-1, în ultimul meci al sezonului regulat din Superligă. Alin Roman (30 de ani) a explicat ce s-a întâmplat la cea mai controversată fază a meciului.

În minutul 9, Alin Roman și-a asumat executarea unui penalty. L-a învins pe Eduard Pap, dar fotbaliștii Oțelului au protestat. Au considerat că mijlocașul ieșenilor a atins mingea cu ambele picioare în momentul execuției. Reluările nu au putut lămuri acest fapt.

Alin Roman, după Oțelul - Poli Iași 1-1

„Un joc destul de urât, să fiu cinstit. Am început bine, dar nu am reușit să gestionăm rezultatul. La fel ca în tur.

La faza penalty-ului am alunecat, am avut șansă că nu am dat peste poartă. Nu avea șanse, cred. N-am simțit că am atins-o de două ori. Chiar nu vreau să mint, nu știu ce a fost! N-am simțit.

Cred că asta ne-a lipsit astăzi, am fi avut nevoie la pauză un pic de domnul Grozavu, să ne țină mai motivați. Dar a fost suspendat.

Play-out-ul va fi unul foarte greu. Va fi un nou campionat, destul de greu. Sper să terminăm cel puțin ca în campionatul regulat”, a spus Alin Roman la „Digi Sport Special”.

Experții se contrazic

Faza a împărțit experții în arbitraj:

Ceea ce se întâmplă aici e foarte interesant. În cazul în care mingea e atinsă de două ori, decizia corectă e de a acorda lovitură liberă indirectă. O fază atipică, se întâmplă destul de rar. Foarte rar! Nu îmi dau seama de aici. Arbitrul din teren nu are cum să o vadă. Dacă mă pun în locul celor de la VAR, nu e clar, cum spune protocolul. Pare că șiretul se ridică un pic, dar nu e foarte clar. E posibil, dar nu putem băga mâna în foc. De asta au și dat credit
- Marius Avram, la „DigiSport Special”

Mingea este lovită cu piciorul drept, apoi atinge piciorul stâng al aceluiași jucător. Ar fi trebuit reluată cu o lovită liberă indirectă
- Constantin Zotta, la Orange Sport

Citește și alte știri din Superliga României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.