Tenis

Surpriza anului în tenis: Novak Djokovic, eliminat la Indian Wells de locul 123

Novak Djokovic // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 12 martie 2024

Sârbul Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) a fost eliminat surprinzător de la Indian Wells, fiind învins în turul 3 de italianul Luca Nardi (20 de ani, 123 ATP), scor 4-6, 6-3, 3-6 după două ore și 22 de minute de joc.

Învins în calificările pentru tabloul principal, italianul Luca Nardi a intrat în competiție ca lucky loser, după retragerile altor jucători, cauzate de accidentări. După ce a trecut în turul 2 de Zhizhen Zhang (50 ATP), Nardi a obținut cel mai mare succes din carieră și a produs surpriza anului în tenis.

VIDEO. Novak Djokovic, eliminat în turul 3 la Indian Wells

>

Meciul a început echilibrat, cu fiecare jucător câștigându-și game-urile de serviciu. Însă la 2-2 s-a rupt echilibrul. Nardi a profitat de un game mai slab al sârbului și a făcut break. Apoi s-a menținut în avantaj până la final. La 5-4 a fructificat prima șansă și a închis setul cu 6-4.

În actul secund, Nole a început tare. A condus cu 2-0, dar Nardi a reușit să egaleze la rapid. Ulterior, la 3-2, sârbul a mai câștigat o dată pe serviciul adversarului. Și a reușit să închidă setul cu 6-3, trimițând meciul în decisiv.

Setul al treilea a fost unul echilibrat. S-a mers cap la cap în primele patru game-uri, după care Nardi a dus scorul la 4-2, reușind break-ul decisiv. Italianul nu s-a lăsat cuprins de emoții și a reușit să fructifice prima minge de meci, câștigând decisivul cu 6-3.

„Nu știu... Nu știu ce să zic. Cred că e un miracol. Sunt un tip de 20 de ani, care nu e în prima sută mondială. Și am reușit să-l bat pe Novak. E o nebunie! Înainte de acest meci, nu mă știa nimeni. Sper că fanii s-au bucurat de meci. Eu sunt foarte fericit”, a spus Nardi, imediat după meci.

Novak Djokovic. fără trofeu în 2024

La conferința de la finalul meciului, Novak Djokovic a încercat să găsească explicații pentru eliminarea surprinzătoare.

„Aș fi putut face totul diferit. A fost o prestație foarte slabă din partea mea”. Și a vorbit și despre acest început de an, în care nu a câștigat niciun trofeu.

„Nu e ceva cu care sunt obișnuit. De cele mai multe ori am început anul câștigând un Grand Slam, sau la Dubai sau alt turneu. Dar e în regulă. Face parte din sport și trebuie să mă obișnuiesc cu asta. Uneori câștigi, alte ori pierzi. Trebuie să merg mai departe”, a spus Djokovic, potrivit Sportal.blic.rs.

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.