Tenis

ITIA, efort incredibil în procesul cu Simona Halep » Suma uriașă cheltuită pentru a o condamna

Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de Luminița Paul  —  Tuesday, 12 March 2024

Howard Jacobs, unul dintre avocații Simonei Halep, a vorbit despre procesul contra ITIA, câștigat la TAS.

Sportiva din Constanța a ieșit victorioasă la TAS, după ce suspendarea inițială, de 4 ani, i-a fost redusă la 9 lunii. La o săptămână de la verdict, avocatul Howard Jacobs dezvăluie ce efort financiar a făcut Agenția pentru Integritatea Tenisului în procesul cu Simona Halep.

2 milioane de dolari cheltuiți de ITIA pe experți și avocați!

„Voi spune că a fost vorba de cel puțin două milioane de euro. Au avut atât de mulți experți și atât de mulți avocați și totul a fost combătut”, a spus Howard Jacobs, potrivit Sports Illustrated.

Avocatul a fost întrebat și despre faptul că un sportiv este pedepsit, dar antrenorul care îl încurajează să ia suplimentul nu primește nicio sancțiune. „Răspunsul ușor este că așa sunt regulile, exceptând cazul în care un antrenor îi dă cu bună știință sportivului o substanță interzisă, ceea ce nu este nici pe departe cazul aici”, a precizat Jacobs.

„Dar doar pentru că i-a administrat un supliment care s-a dovedit contaminat? Regulile nu menționează pedepse pentru așa ceva. Ar trebui? Nu știu. Dacă ar fi, probabil că antrenorii nu ar mai ajunge să recomande suplimente sportivilor”.

În final, Jacobs spune că el, personal, nu ar lua suplimente. „Când am început să dau în judecată companii de suplimente încă eram sportiv competitiv și luam și eu. M-am oprit pentru că m-am simțit ca un ipocrit. Și nici nu simțeam vreo diferență. E marketing”.

Nu știu ce o să fie la turneu. Am ceva emoții, e normal. Dar mă bucur tare mult că am șansa să mă reîntorc pe teren, acolo unde mă simt cel mai bine. O să vedem cum o să fie la turneu. Când mi-am făcut bagajul, parcă nici nu mai știam ce trebuie să îmi pun în geantă.

E un sentiment plăcut, mai ales după o decizie atât de bună. Toate lucrurile pozitive sunt alături de mine.

Ultimele zile au fost foarte obositoare, aș spune, din punct de vedere emoțional. Dar am fost foarte bucuroasă în același timp. Am reușit ce îmi doream de la început, să fac dreptate și să vadă toată lumea că sunt un sportiv curat.

- Simona Halep, la plecarea spre Miami

VIDEO. Simona Halep: „A fost o greșeală, pentru care eu am plătit foarte scump”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.