Stranieri

Dezvăluire șocantă în Turcia » Românii au răsturnat complotul anunțat la Gaziantep! „I-au făcut de rușine”

Denis Drăguș, îmbrățișându-l pe Selcuk Inan, noul antrenor al lui Gaziantep, după 2-0 cu Beșiktaș Foto: Twitter Gaziantep

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 12 March 2024

Gaziantep a câștigat prima oară acasă în campionat după patru luni și nouă meciuri la rând fără victorie, 2-0 în fața lui Beșiktaș. Iar ”tricolorii” Niță, Sorescu, Maxim și Drăguș au fost cei mai buni de pe teren. Cotidianul Telgraf dezvăluie ce s-a speculat la Gaziantep după plecarea lui Marius Șumudică.

De peste patru luni nu mai câștigase Gaziantep acasă, în Super Lig, de la 2-0 în fața lui Rize, pe 6 noiembrie. Avea nouă meciuri la rând fără victorie: patru înfrângeri, 0-1 cu Ankaragucu, 1-3 cu Trabzonspor, 0-1 cu Fenerbahce, 0-2 cu Bașakșehir, cinci egaluri, 2-2 cu Demirspor și Pendikspor, 1-1 cu Konya, Kayseri și Samsun.

„S-a spus că românii, considerați oamenii lui Șumudică, vor face rău echipei"

După plecarea lui Marius Șumudică, pe 6 martie, și venirea noului antrenor, Selcuk Inan, roș-negrii au învins din prima încercare, un succes neașteptat, 2-0 împotriva lui Beșiktaș. Odată cu această victorie, au scăpat și de zona retrogradării, au urcat pe locul 15, două deasupra liniei roșii.

Cotidianul turc Telgraf, cu baza chiar în Gaziantep, a dezvăluit ce speculații au apărut în orașul anatolian după despărțirea de Șumudică. „S-a spus că românii, considerați oamenii lui Șumudică, vor face rău echipei", a susținut Telgraf.

Niță, penalty apărat. Sorescu a deschis scorul. Maxim a declanșat faza de 1-0. Drăguș, supergol

A ieșit total opus. „Tricolorii" au fost cei mai buni. Niță, Sorescu, Maxim și Drăguș au fost titulari. Portarul a blocat 5 mingi, a apărat un penalty, fiind declarat omul meciului, Sorescu a deschis scorul la capătul unei acțiuni în care Maxim a recuperat, Drăguș i-a pasat lui Jamiro Monteiro, care i-a oferit assistul lui Deian.

Denis a înscris un gol spectaculos: i-a strecurat balonul printre picioare căpitanului advers Uysal, l-a driblat scurt și pe Worrall, șutând în colțul lung, fără speranțe pentru Gunok.

„Cu jocul lor frumos, cu golurile lor, cu evoluțiile lor, românii i-au făcut de rușine pe toți cei care au vorbit urât de ei", a scris Telgraf, care a observat și că, după reușita sa, Drăguș s-a dus la marginea terenului și l-a îmbrățișat pe Selcuk Inan, noul tehnician.

12goluri a marcat Denis Drăguș în 27 de meciuri jucate în toate competițiile la Gaziantep: 11 reușite în 24 de partide în campionat și un gol în 3 întâlniri în Cupa Turciei

„Lucrul cel mai bun pentru Gaziantep a fost demiterea lui Șumudică"

După succes, editorialistul turc Mehmet Erol Maraș, care îl criticase de mai multe ori în trecut pe Marius Șumudică, l-a atacat din nou.

Cei patru români în vestiarul bucuriei după Gaziantep - Beșiktaș 2-0 Foto: Twitter Gaziantep

„Pot spune că lucrul cel mai bun pentru Gaziantep în acest sezon a fost demiterea lui Șumudică. Plecarea sa a fost bună pentru Gaziantep, pentru fani, pentru întreaga Turcie. A fost bine că Șumudică, o persoană care caută cu orice preț show-ul, a fost dat afară și înlocuit cu Selcuk Inan", a scris Maraș pentru Olay Medya.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.