Campionate

Dan Petrescu, eliminat din Liga Campionilor Asiei » Pus la punct de arbitru! + Reacția antrenorului

Dan Petrescu, înfrângere după o victorie și 4 egaluri la Jeonbuk în 2024 Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 12 martie 2024

Dan Petrescu, 56 de ani, a suferit prima înfrângere în 2024 la Jeonbuk, echivalentă cu eliminarea din „sferturile” Ligii Campionilor Asiei. După 1-1 în tur, acasă, a fost învins marți în deplasarea de la Ulsan, 0-1.

Dan Petrescu a fost aproape de semifinalele Ligii Campionilor Asiei cu Jeonbuk. S-a oprit însă în „sferturi", eliminat de o altă echipă sud-coreeană, Ulsan, după 1-2 la general.

Dan Petrescu putea conduce cu 2-0 în turul „sferturilor": „Păcat. Penaltyul irosit ne-a demoralizat"

În prima manșă, jucătorii săi au dominat, au deschis scorul rapid (Song Min-Kyu 4) și au avut ocazia desprinderii, dacă Orobo ar fi transformat lovitura de pedeapsă din minutul 24. Dar brazilianul a ratat și, în loc de 2-0 a fost 1-1 spre final. Lee Myung-Jae a egalat în ultimul sfert de oră.

„Păcat că nu am câștigat, îmi pare rău pentru fani. Meritam să câștigăm, totuși, și asta face parte din joc. Cred că penaltyul irosit ne-a demoralizat. Ulterior, am primit un gol după o mare eroare și e regretabil. Am luat gol la singura greșeală. La 1-1, ne-am creat o ocazie bună, fără succes", declara atunci antrenorul în vârstă de 56 de ani, anunțând: „Vom juca mai bine în al doilea meci cu Ulsan".

Echipa lui Dan Petrescu a cedat în prelungirile primei reprize

Înaintea revanșei din Ligă, Petrescu mai făcuse un egal. 1-1 în K-League în fața lui Suwon. Era neînvins în 2024, cu o victori (2-0 împotriva lui Pohang în Liga Campionilor Asiei) și patru remize, numai 1-1, de două ori în campionat, la fel în AFC Champions League.

În retur, Jeonbuk nu a jucat mai bine, așa cum spera tehnicianul. Ulsan a fost peste formația lui Petrescu în prima repriză și, în prelungiri (45+2), Young-Woo Seol a marcat pentru 1-0. Reacția oaspeților după pauză le-a oferit o șansă uriașă de egalare. Șutul lui Tiago Pereira da Silva a fost salvat de portarul advers.

Dan Petrescu, pedepsit de arbitru. Proteste și cartonaș galben

În minutul 54, Petrescu s-a enervat la marginea terenului, considerând că arbitrul Alireza Faghani n-ar fi trebuit să le dea adversarilor o lovitură liberă la intervenția lui Min-Kyu Song.

„Centralul" în vârstă de 45 de ani, australian de origine iraniană, unul dintre cei mai buni arbitri din Asia, nu a tolerat protestele antrenorului. Cartonaș galben!

A fost prima înfrângere a lui Petrescu în 2024, care îl elimină din Liga Campionilor.

Dan Petrescu: „Anul trecut, ne era greu să creăm ocazii de gol. Anul acesta, nu finalizăm ocaziile”.

După eșec, Petrescu s-a plâns la conferință. „E păcat că n-am putut atinge semifinalele. Privind în urmă la cele două meciuri, regret o mulțime de lucruri. Ne-am creat ocazii, dar nu le-am concretizat. Și am luat gol exact înainte de sfârșitul primei reprize”, a declarat antrenorul.

„În ambele manșe, portarul lui Ulsan a jucat un rol important. E dezamăgitor că am ratat acel penalty și n-am putut termina primul meci. Îmi pare rău pentru fani”, a mai spus tehnicianul.

Unul dintre regrete: „Anul trecut, ne era greu să creăm ocazii de gol. Anul acesta, problema e că nu finalizăm ocaziile”.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.