Campionate

Portarul care a marcat un gol în Liga Campionilor s-a accidentat încercând să înscrie și cu Udinese

Ivan Provedel se 'ine de glezna lovită în careul lui Udinese / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 12 martie 2024

Ivan Provedel (29 de ani), goalkeeperul lui Lazio, a venit la un corner în careul advers în prelungirile meciului cu Udinese (1-2), însă luni n-a mai punctat. În schimb, portarul italian a suferit o leziune la gleznă, în urma căreia va absenta o lună din lotul biancocelestilor. În urma celui de-al patrulea eșec la rând, Sarri a demisionat!

Căderea periculoasă a lui Lazio, care în numai două săptămâni a suferit patru înfrângeri consecutive, fiind eliminată în „optimile" Ligii Campionilor și ajungând pe locul al nouălea în Serie A, departe de un loc de UCL, face victime pe bandă rulantă.

În ziua în care antrenorul Maurizio Sarri a demisionat, biancocelestii au aflat și că și-au pierdut portarul pentru cel puțin patru săptămâni! Ivan Provedel n-a mai repetat performanța reușită cu Atletico în grupele Ligii, în meciul în care a egalat (1-1), după ce a urcat la ultima fază în careul advers.

Provedel are o contuzie forte și entorsă la gleznă

În consecință, Lazio a cedat cu 1-2 împotriva lui Udinese, chiar pe Olimpico, și goalkeeperul de 29 de ani s-a accidentat în încercarea de a se întâlni cu mingea. Vestea bună este că nu are fractură la glezna stângă.

„Ivan Provedel are doar o contuzie puternică și o entorsă, în urma traumatismului suferit în careul echipei friulane. Jucătorul a început deja un tratament de recuperare și situația lui va fi monitorizată clinic și instrumental zilnic la Lazio Lab, în vederea stabilirii exacte a perioadei cât va lipsi dintre buturile trupei capitoline", e comunicatul publicat astăzi de Lazio. Provedel a plecat de la stadion în cârje și cu glezna imobilizată.

Lazio a ajuns la opt puncte de rivala AS Roma

Nu au fost singurele vești proaste pentru squadra din Cetatea Eternă. După partida cu Udinese, tifosii biancocelesti i-au fluierat și i-au contestat pe jucători, iar președintele Claudio Lotito a ordonat intrarea imediată a lotului roman într-un cantonament disciplinar, în speranța că foștii elevi ai lui Sarri își vor reveni și vor încerca să salveze sezonul din Serie A.

Lazio se află după 28 de etape la 7 puncte locul al șaselea, ocupat de Atalanta, și la 8 de AS Roma (a cincea poziție, care ar putea oferi al cincilea bilet pentru grupa Ligii).

4nume se vehiculează în prezent pentru a prelua banca tehnică a lui Lazio după plecarea lui Sarri: Tomasso Rocchi, Miroslav Klose, Cristian Brocchi și Roberto Rambaudi

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.