Liga Campionilor

Luat la palme » Cum a fost primit în vestiar puștiul-minune de 17 ani care „l-a băgat în buzunar” pe Osimhen

Articol de Sergiu Alexandru  —  miercuri, 13 martie 2024

Barcelona a reușit să treacă de Napoli, 3-1 (1-1 în tur), și să se califice în sferturile UEFA Champions League. Iar MVP-ul meciului a fost desemnat puștiul Pau Cubarsi, debutant în cea mai importantă competiție a Europei.

  • În celălalt meci al serii, Arsenal a eliminat-o pe Porto la penalty-uri
  • Mai sunt calificate în „sferturile” Ligii Campionilor Bayern Munchen, Manchester City, Real Madrid și PSG;
  • Tragerea la sorți pentru faza sferturilor de finală va avea loc vineri, 15 martie;
  • Programul complet al optimilor Champions League.

La 17 ani și 50 de zile, fundașul central catalan a bifat primul meci în Liga Campionilor, după ce jucase de 11 ori în campionat și Cupă. Iar Cubarsi, crescut în La Masia, s-a descurcat excelent în fața italienilor, având o prestație spectaculoasă.

Pau Cubarsi, MVP la 17 ani în Barcelona - Napoli

Cubarsi a avut un adversar de coșmar, Victor Osimhen, dar nu i-a dat nicio șansă atacantului nigerian, pe care l-a anihilat, împreună cu Ronald Araujo. A avut 61 de pase corecte, din 68, și un procentaj perfect la tackling-uri: 3 din 3.

Iar la final, specialiștii UEFA l-au desemnat omul meciului.

„E una dintre cele mai frumoase zile din viața mea. Mă bucur că am primit acest trofeu, dar e pentru toată echipa. Toți am intrat bine, cu ideea de a câștigat. Sunt foarte fericit pentru oportunitățile pe care le le primesc din partea antrenorului și vreau să profit de fiecare șansă”, a spus Cubarsi după meci, potrivit Mundo Deportivo.

E o plăcere să-l vezi jucând. Are calitate, găsește bine spațiile, pasează bine cu mijlocașii și atacanții.

- Xavi, antrenor Barcelona

VIDEO. Cum l-au primit colegii pe Pau Cubarsi

În vestiar, Cubarsi a fost vedetă. A fost felicitat și îmbrățișat de Xavi și de membrii staff-ului, apoi a fost luat în primire de colegi. Care i-au strigat numele, „Cu Cu Cubarsi”, și l-au luat la palme, pentru a-l felicita.

>

Suntem foarte fericiți, am făcut un meci foarte bun din toate punctele de vedere, echipa a jucat cu sufletul. Am dominat multe momente, echipa a muncit mult. Am spus că jucătorii mei vor face un pas înainte odată cu decizia mea, aceea de a pleca. După patru ani, suntem din nou în primele opt echipe din Europa.

A fost un meci foarte bun, echipa a fost bună cu și fără minge, agresivă, a fost aproape de excelență. Nu este o coincidență, am câștigat cu 3-1 împotriva unei echipe mari.

- Xavi

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.