Claudiu Niculescu, 47 de ani, era poreclit „Lunetistul” pentru precizia de a marca din lovituri libere. Fostul fotbalist, acum antrenor la CSC Șelimbăr, liderul ligii secunde, a povestit Gazetei Sporturilor că o operație complicată nu-i mai permite nici măcar să le arate jucătorilor cum să execute! Clau-gol a explicat de ce nu va juca niciodată în meciurile de old-boys.
Claudiu Niculescu, 47 de ani, este antrenorul liderului ligii secunde, CSC Șelimbăr, sibienii conduc clasamentul, dar nu au drept de promovare până nu-și vor schimba statutul clubului.
În cariera de fotbalist, Clau-gol a înscris nenumărate goluri importante, în competițiile interne și internaționale, a fost celebru pentru loviturile libere. Un detaliu ce i-a atras porecla "Lunetistul". Adversarii erau înfricoșați în momentul când Niculescu se pregătea să execute, era o probabilitate foarte mare să fie gol.
Claudiu Niculescu despre situația loviturilor libere: „Acum, pot doar cu gura, înainte, antrenorii își învățau jucătorii să nu facă faulturi în zona de 20-25 de metri"
Cu ocazia unui interviu-eveniment în noua sa casă, la Sibiu, Claudiu a povestit cititorilor GSP.ro că nu se mai poate bucura de execuțiile sale celebre nici măcar la miuțe, cu elevii săi, nu mai poate, nu mai are voie să încerce lovirea balonului!
„Nu mai pot! Aș mai executa, dar... Am suferit o operație la piciorul drept, apoi la șold, e gata! Pot să execut doar cu gura. Mă uit cu jind la elevii mei, cum își aranjează zidul... Mă enervează situația, totuși sunt împăcat cu soarta. M-am obișnuit cu asta.
Toți antrenorii adverși îi învățau pe jucătorii lor să nu facă faulturi în zona de 20-25 de metri, fiindcă veneam eu și executam lovituri libere. Am marcat vreo 160 de goluri în Liga 1 dintre care aproape un sfert sunt din lovituri libere. E brand-ul meu propriu. Este o calitate cu care te naști, apoi contează și exercițiul", a declarat Claudiu Niculescu.
Cel mai mare impact asupra mea a fost titlul de campion din 2004. Deși în ediția 2006/2007 am ieșit Fotbalistul român al anului, al doilea golgheter din Cupa UEFA, după Pandiani, golgheterul Ligii 1. Acela a fost cel mai bun sezon al meu, personal. Dar sentimente puternice am avut în 2004, în 2007 am câștigat foarte lejer campionatul, ne așteptam din iarnă să fim campioni
Claudiu Niculescu, antrenor CSC Șelimbăr
De ce Claudiu Niculescu a fost celebru: „Trebuie să ridici mingea peste un zid de vreo 2,30 metri"
Claudiu a avut și talent, dar și-a antrenat harul în executarea fazelor fixe. Cei ce l-au prins jucând și-aduc aminte că era redutabil. Are și un plan de viitor, de văzut dacă îl va pune în aplicare.
"Aș deschide o școală de fotbal ca să-i învăț pe cei mici să execute loviturile libere. Măcar să învețe. Te naști cu har, dar trebuie și antrenat. Depinde și cât de puternic ești psihic.
Am întâlnit foarte mulți buni executanți de lovituri libere, la Dinamo, la Cluj, în Germania, în Italia. Dar una e la antrenament, alta e în timpul meciului.
La antrenament, zidul este imobil, sunt acei manechini de 1,90 de metri, la meci, zidul e clar mai mare, plus factorul psihologic, plus publicul. Trebuie să ridici mingea peste un zid de vreo 2,30 de metri", a mai spus fostul mare fotbalist.
Am avut multe momente trăsnite cu prietenii mei tâmpiți, Bărcăuan și Stoican. Cu Bărcă vorbesc mai rar, dar cu Flavius mă întâlnesc frecvent. Mai era și Domocoș apropiat de noi, eram o familie. Ne spuneam absolut orice, chiar dacă deranja. Ne spuneam totul pe șleau, chiar dacă ne mai înjuram
Claudiu Niculescu, antrenor CSC Șelimbăr
Nu vrea să participe la meciurile de old-boys
Claudiu Niculescu are o dietă echilibrată, dar a ajuns grizonant, are totuși 47 de ani. Continuă să fie carismatic și are un magnetism deosebit asupra interlocutorilor. Totuși, nu vrea să participe la partide de old-boys, precum alți foști colegi de generație sau chiar foști antrenori.
"Avem un grup pe WhatsApp cu foști jucători din toate generațiile lui Dinamo, începând din anii \'90. A fost o întâlnire deunăzi, n-am putut participa.
Nu particip la meciurile de old-boys. N-o să merg niciodată! Amintirile sunt ca să rămână acolo. Ne mai vedem unii cu burtică, alții cu sănătatea mai șubredă. Pot participa ca spectator și atât", a reacționat antrenorul.
{{text}}