Liga 1

Iată Dream Team-ul SuperLigii alcătuit de Wyscout! » Surprize uriașe: fără Coman și Rrahmani în cel mai bun „11”

FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova dau câte doi fotbaliști în Dream Team-ul sezonului regulat al SuperLigii alcătuit după parametri Wyscout

Articol de Alexandru Barbu  —  Wednesday, 13 March 2024

FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova dau câte doi fotbaliști în Dream Team-ul sezonului regulat al SuperLigii alcătuit după parametrii Wyscout. Formația ideală a campionatului e completată cu câte un jucător de la Rapid, Sepsi, U Cluj, FCU Craiova și FC Botoșani.

Sezonul regulat a ajuns la final, iar GSP.ro prezintă cea mai bună echipă a primelor 30 de etape în viziunea firmei de monitorizare Wyscout. A fost ales sistemul 4-4-2.

Dream Team-ul SuperLigii alcătuit de Wyscout

Echipa Superligii, conform Wyscout

În poartă, Sava de la CFR Cluj a câștigat bătălia cu Târnovanu și Zima. Linia de apărare e compusă din Chipciu (U Cluj), încadrat ca fundaș dreapta, stoperii Paul Iacob și Dawa de la primele două clasate, FCSB, respectiv Rapid, și Bancu de la Universitatea Craiova.

Cei 4 mijlocași, de la dreapta la stânga, sunt următorii: Ștefănescu (Sepsi), Eduard Florescu (FC Botoșani), Olaru (FCSB) și Mitriță (CSU Craiova). Tandemul din atac este Chițu (FCU Craiova) - Otele (CFR Cluj).

  • Sava (CFR Cluj) - Chipciu (U Cluj), P. Iacob (Rapid), Dawa (FCSB), Bancu (CSU Craiova) - Ștefănescu (Sepsi), E. Florescu (FC Botoșani), Olaru (FCSB), Mitriță (CSU Craiova) - Chițu (FCU Craiova), Otele (CFR Cluj)

2 străiniau prins echipa ideală realizată de Wyscout: Dawa și Otele

Florinel Coman, sărit din schemă

Cea mai mare surpriză în „11”-le selectat de Wyscout o reprezintă absența lui Florinel Coman. „Șeptarul” de la FCSB a fost devansat de Mitriță în flancul stâng al atacului, chiar dacă Florinel e golgheterul campionatului, cu 14 reușite, la egalitate cu Darius Olaru, prezent în Dream Team-ul Wyscout.

Neașteptat e și că Albion Rrahmani, al doilea cel mai bun marcator al SuperLigii (13 goluri, la fel ca Otele), nu a avut loc în această formație. Chițu (10 reușite) a fost preferat în echipa ideală a sezonului regulat, deși formația lui e la retrogradare, o situație similară precum cea a lui Eduard Florescu, tot cu 10 goluri în palmares.

Cel mai bun „11” al sezonului regulat prezentat de LPF

Un „11” ideal al SuperLigii, rundele 1-30, a compus și Liga Profesionistă de Fotbal. Față de Wyscout există nu mai puțin de 6 diferențe: Târnovanu, pentru postul de portar, Braun (fundaș dreapta), Ngezana (fundaș central), Muhar (mijlocaș defensiv), Rrahmani (atacant central) și Coman (extremă stânga) au fost cei mai buni pe posturile lor, potrivit LPF.

În niciuna dintre cele două echipe, Farul, campioana en-titre, nu are vreun reprezentant.

VIDEO. Andrei Cristea: „FCSB este favorită la câștigarea campionatului”

>

Mai multe articole de actualitate din SuperLiga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.