Liga Campionilor

Moldovan a asistat la demonstrația impresionantă a lui Oblak: „SuperJan a zburat mai sus ca niciodată, a sfidat limitele posibilului”

Jan Oblak/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Thursday, 14 March 2024

Jan Oblak, portarul lui Atletico Madrid, a fost decisiv în optimile de finală ale Ligii Campionilor, cu Inter. Spaniolii s-au impus în timpul regulamentar cu 2-1 la retur, după 0-1 în tur, iar la penalty-uri au câștigat cu 3-2.

Prestația slovenului i-a impresionat pe spanioli, care l-au supranumit SuperJan. Iar portarul român Horațiu Moldovan, rezerva lui Oblak, a asistat de pe margine la demonstrația rivalului lui. Ultimul penalty apărat de Oblak data din 9 ianuarie 2022, în fața lui Gerard Moreno, într-un Villarreal - Atletico Madrid 2-2.

Slovenul a apărat 15 penalty-uri din 64 executate la poarta lui în carieră, adică aproximativ o medie de 25% de lovituri de la 11 metri salvate.

Oblak are Spania la picioare: „SuperJan a sfidat limitele posibilului”

„Au fost unii care, pe nedrept, l-au acuzat foarte mult după ce nu a reușit să apere un penalty în fatidica finală a Ligii Campionilor de la Milano (Real Madrid - Atletico Madrid 1-1, 5-3 la penalty-uri).

Opt ani mai târziu, SuperJan a zburat mai sus ca niciodată, sfidând limitele posibilului. A apărat șuturile lui Alexis Sanchez și Klassen, iar pe Lautaro Martinez, care a făcut un meci bun, l-a făcut să pară mic”, a scris Marca despre Jan Oblak.

10a fost nota primită de Oblak în Marca

Și AS l-a lăudat pe sloven: „Cu Sfântul Oblak în sferturi”. Timitere la „Sfântul Iker”, porecla uriașului Casillas. Iar El Pais l-a numit erou: „Oblak s-a costumat în erou la loviturile de departajare”.

Oblak a avut două intervenții la loviturile de departajare, în fața lui Alexis Sanchez și Klassen, ambele mingi fiind scoase din dreapta lui. Ultimul penalty al lui Inter a fost executat de Lautaro, care a tras alături, deși Oblak plonjase în colțul opus.

Oblak: „La loviturile de departajare spun mereu că e vorba și de un pic de noroc”

„La loviturile de departajare spun mereu că e vorba și de un pic de noroc, pentru că trebuie să alegi partea bună pentru a apăra. Dacă jucătorul trage perfect, este imposibil să aperi. Azi am reușit să intervin de două ori.

Atmosfera a fost fantastică, ca întotdeauna acasă. Noi putem da greș, dar fanii nu dau greș niciodată. Au fost decisivi, ne-au ajutat foarte mult, ne-am dat viața pe teren. Să vedem dacă vom reuși să le oferim fanilor un motiv de bucurie și să câștigăm ceva anul acesta”, a declarat Jan Oblak la finalul meciului.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.