Campionate

I-au făcut statuie lui Hazard! Clubul i-a dat și numele unui teren de antrenament

Eden Hazard a dat lovitura de începere a partidei cu Rennes de duminică / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 14 martie 2024

Eden Hazard (33 de ani), retras în vara trecută după ce i-a expirat contractul cu Real Madrid, a primit o recunoaștere neașteptată din partea lui Lille. Clubul francez, care l-a crescut și l-a ținut șapte ani înainte să-l vândă la Chelsea în 2012, a intitulat un teren din centrul de pregătire după numele fostului internațional belgian.

Eden Hazard a avut o mare surpriză din partea clubului unde a crescut ca fotbalist profesionist. Fostul internațional belgian, care și-a anunțat retragerea la doar 33 de ani, după ce s-a despărțit de Real Madrid, a fost chemat de Lille pentru a asista la dezvelirea statuii dedicate de gruparea din capitala Hauts-de-France.

În fapt, statuia este doar un portret al lui Hazard desenat pe un bloc de piatră, cu sigla lui Lille și data inaugurării. Acesta a fost poziționat chiar lângă unul dintre terenurile de antrenament ale bazei de pregătire a clubului.

Lille l-a vândut pentru 35 de milioane la Chelsea

Eden s-a pozat în fața statuii cu unul dintre oficialii grupării din nordul Franței, care a beneficiat de evoluțiile sale excelente în perioada 2005-2012. Mijlocașul belgian a adunat în tot acest interval de timp 194 de partide și a reușit 50 de goluri și 53 de pase decisive.

Cel mai bun sezon al său a fost chiar înaintea plecării în Premier League, 22 de goluri în 49 de meciuri (2011-2012) în toate competițiile. Eden Hazard a părut foarte emoționat de gestul neașteptat al fostului său club, care l-a vândut pentru 35 de milioane de euro la Chelsea.

A cucerit un titlu și o Cupă a Franței în 2010-2011

Mijlocașul belgian are doar două trofee câștigate cu Les Dogues, în stagiunea 2010-2011, titlul de campion în Ligue 1 și Cupa Franței. A fost ales cel mai bun fotbalist din Ligue 1, pentru două sezoane la rând, 2010-2011 și 2011-2012. A fost cel mai bun pasator al campionatului (2011-2012), după ce câștigase și trofeul de tânărul anului în Ligue 1 în 2008-2009 și 2009-2010!

Suporterii i-au dedicat un portret uriaș duminică, la partida cu Rennes (2-2) / Foto: Imago

Mutarea la Chelsea a însemnat vârful carierei pentru Eden Hazard. Cu echipa londoneză, a cucerit șase trofee, inclusiv două titluri în Premier League și două Europa League. În cele șapte stagiuni petrecute pe Stamford Bridge, a avut cifre extraordinare: 110 goluri și 92 de assisturi în în 352 de partide, atrăgând atenția lui Real Madrid.

Hazard a bifat doar 76 de meciuri în patru sezoane!

Transferul de 115 milioane de euro la multipla campioană a Europei, cu care a semnat un contract pe patru sezoane, a însemnat startul unei decăderi, provocate de accidentările avute și de neadaptarea la fotbalul din LaLiga. Mai mereu supraponderal, Hazard nu a prins decât 76 de meciuri în perioada 2019-2023, influențând numai 19 goluri (7 goluri și 12 assisturi).

„Corpul meu a cedat. Am încercat, dar n-a funcționat"

Chiar el a povestit recent calvarul madrilen: „Real e cel mai mare club dintre toate. E complicat de jucat. Poate trebuia să exersez mai mult. Au apărut și accidentările, în momente nepotrivite. Operația, montarea plăcii... Mi-am pierdut locul, apoi încrederea, apoi dorința. Am fost trist pentru suporteri, dezamăgit pentru ei. Când am ajuns, erau plini de speranță. Simt că i-am dezamăgit. Vreau să le spun: «Hei, nu e vina mea, corpul meu a cedat. Am încercat, nu a funcționat. . Îmi pare rău».

126de partide și 33 de goluri a avut Eden Hazard la naționala Belgiei, din care s-a retras pe 7 decembrie 2022, după ce „Dracii Roșii" au fost eliminați în grupă la CM 2022

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.