Handbal

Dunărea Brăila a transferat cea mai dorită jucătoare din România! » Diana Lixăndroiu a avut oferte și de la CSM București, Rapid, Bistrița sau Vâlcea

Diana Lixăndroiu în acțiune într-un meci de la CE U19 Foto Facebook FR Handbal

Articol de Costi Prună  —  joi, 14 martie 2024

Dunărea Brăila a reușit să obțină semnătura tinerei Diana Lixăndroiu (18 ani), liderul naționalei de tineret, medaliată cu bronz la Campionatul European din 2023.

Încă de anul trecut, după terminarea Campionatului European de tineret care s-a desfășurat la Pitești și Mioveni, conducătorii cluburilor importante din handbalul românesc au dorit s-o transfere pe Diana Lixăndroiu.

A fost o adevărată bătălie între cluburile cu pretenții europene din Liga Florilor pentru transferul tinerei de doar 18 ani. Au fost informații că și echipa franceză Metz s-a interesat de Lixăndroiu.

CSM București, Rapid, Bistrița, Vâlcea și Brăila s-au lovit vara trecută de refuzul jucătoarei de a pleca de la CSM Slatina, Lixăndroiu dorind să termine contractul cu echipa din județul Olt, unul care îi expira în 2025, chiar dacă echipa a retrogradat în liga secundă.

Un alt motiv pentru care Diana Lixăndroiu nu a plecat anul trecut de la Slatina este faptul că și-a dorit să termine liceul și să susțină Bacalaureatul în orașul natal.

La începutul acestei săptămâni, conducerea clubului Dunărea Brăila s-a deplasat la Slatina și după negocieri cu familia jucătoarei și cu CSM Slatina, cele 3 părți au ajuns la o înțelegere și Diana Lixăndroiu va fi din vară jucătoarea Brăilei.

Jucătoare completă, face atac și apărare la același nivel!

Născută la Slatina, Lixăndroiu are 18 ani, 1,84 m înălțime, este inter stânga și face apărare în zona centrală. Este considerată de specialiști o jucătoare cu un potențial uriaș, care face foarte bine ambele faze, atac și apărare, iar aceștia spun despre ea că la doar 18 ani are o viziune excelentă a jocului de handbal.

Așa cum declara pentru GSP.RO anul trecut, Lixăndroiu a început handbalul la 8 ani, dar nu i-a plăcut din prima și s-a mutat la judo. Apoi, în clasa a 4-a, s-a dus din nou la handbal datorită unei colege, i-au plăcut antrenamentele și a rămas. Tânăra olteancă a jucat la LPS Slatina, AHCS Cîtu Timișoara, Energetic Râmnicu Vâlcea, iar din 2022 a semnat cu CSM Slatina.

Diana Lixăndroiu a debutat la naționala de senioare la 17 ani, într-o partidă amicală cu Germania, în data de 22 noiembrie 2022. Ea a jucat pentru naționala de senioare la Campionatul European 2022 și la Campionatul Mondial 2023.

51 de goluria marcat Lixăndroiu la CE de tineret din 2023

Citește și alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.