Liga 1

Cum poate fi distras un scouter? » Omul din spatele transferurilor lui Rrahmani și Burmaz, poveste amuzantă: „Am început și eu să cânt, uitasem de ce sunt acolo!”

Articol de Cezar Titor  —  vineri, 15 martie 2024

Șeful departamentului de scouting de la Rapid, Daniel Sandu, a fost invitatul lui Alexandru Barbu la ediția de ieri a GSP Live.

Sandu a avut un rol exponențial în aducerea unor jucători cu care giuleștenii atacă titlul în acest final de sezon. Printre aceștia, îi amintim pe Albion Rrahmani, Borisav Burmaz, Jayson Papeau sau Funsho Bamgboye. Doar cei patru menționați au punctat de 27 ori pentru Rapid în acest sezon dintr-un total de 55 reușite ale echipei.

VIDEO. Șeful departamentului de scouting de la Rapid, poveste memorabilă din America de Sud: „Am început și eu să cânt...”

>

Legat de o posibilă deschidere a echipei, precum și a campionatului intern către piața de fotbaliști din America de Sud, Sandu a atras atenția asupra mai multor aspecte importante.

„Este o piață pe care o urmăresc, am fost și plecat în Columbia timp de o lună anul trecut și am urmărit nivelul de acolo. Surprinzător sau nu, salariile de acolo sunt extraordinar de mari. Sunt echipe, precum Colo Colo din Chile, care au salarii de un milion de dolari anual”, a spus Sandu la GSP Live.

„În Brazilia, rar găsești salarii sub 10.000-15.000 dolari pe lună, iar în contextul economic din Argentina, pot exista oportunități de a aduce jucători. Totuși, vorbim de jucători non-EU, care durează până pot fi înregistrați. Partea bună este că suntem o țară latină și le este mai ușor să se adapteze”, a completat acesta.

Un exemplu de urmat în acest sens este Ludogorets, care a adus foarte mulți jucători brazilieni în ultimii ani. Cu siguranță, este o piață pe care vom intra în următoarea perioadă, nu știu dacă chiar acum, în vară, însă luăm în calcul această posibilitate. Aș vrea să urmăresc piața mai bine, iar asta înseamnă să fiu plecat o bună perioadă de timp
- Daniel Sandu, la GSP Live

34jucători sud-americani au evoluat în acest sezon de Superligă. Brazilia are 19 reprezentanți, Argentina, 13, în timp ce Venezuela și Uruguay au dat câte un jucător în campionatul intern

Provocat să rememoreze un moment amuzant din cariera acestuia de scouter, „boss”-ul transferurilor din Giulești a dezvăluit un episod inedit, chiar din zona Americii de Sud.

„Am fost la un meci în Columbia, iar atmosfera era incredibilă. La un moment dat, am început să cânt cu suporterii și nu prea mă mai uitam la meci... După un minut, m-am prins că nu e OK ce fac, că mă aflu cu alt scop acolo”, a transmis râzând Daniel Sandu.

„Au mai existat discuții cu jucători, mai ales din Est, care cereau bani cash. Este o meserie foarte interesantă, iar cel mai frumos lucru este că nici o zi nu seamănă cu alta”, a completat Sandu privind tainele, dar și obstacolele meseriei de scouter.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.