Tenis

Darren Cahill, mesaj plin de emoție pentru Simona Halep: „Au fost 18 luni de tortură”

Darren Cahill și Simona Halep, foto: Getty Images

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 16 martie 2024

Darren Cahill (58 de ani), fostul antrenor al Simonei Halep (32 de ani), a comentat decizia TAS în cazul jucătoarei din România. Tehnicianul australian a fost un susținător ferm al Simonei de-a lungul timpului și a oferit o declarație emoționantă.

Simona Halep este gata de revenirea pe teren. Ea se află la Miami, acolo unde va juca primul meci oficial după un an și jumătate. A primit un wildcard din partea organizatorilor turneului (19-31 martie) și se antrenează deja de câteva zile zile în SUA.

Cahill a oferit un interviu emoționant despre cazul Simonei Halep și a precizat faptul că reducerea suspendării jucătoarei a fost cel mai bun lucru din acest an pentru el. Și-a reafirmat susținerea pentru Halep și s-a declarat extrem de entuziasmat pentru revenirea ei pe teren.

Darren Cahill, despre Simona Halep: „Sunt mândru de ea, abia aștept să o revăd”

În prezent antrenorul lui Jannik Sinner, Cahill a crezut de la început în nevinovăția Simonei și așteaptă cu nerăbdare să o vadă din nou pe terenul de tenis.

„Pentru mine, a fost cel mai bun lucru din an (n.r. faptul că Simona Halep a obținut reducerea suspendării pentru dopaj). Și am avut un an foarte bun, cu tot ce am făcut până acum! Au fost 18 luni de tortură, am crezut mereu în ea.

Am știu că n-ar lua niciodată ceva interzis în mod deliberat. Asta s-a adeverit când a mers la TAS. Adevărul a ieșit la iveală. Știu că a trecut printr-o perioadă grea, sunt foarte mândru de modul cum a gestionat totul. Sunt fericit că o voi vedea jucând din nou. Abia aștept să o revăd!”, a spus Cahill, pentru Sky Sport.

Simona Halep a reapărut în clasamentul WTA, într-un anunț al Billie Jean King Cup

Simona Halep a fost convocată în echipa de Billie Jean King Cup a României pentru duelul cu Ucraina. Meciurile din barajul de calificare în grupa principală sunt programate pe 12 și 13 aprilie.

În anunțul de pe site-ul oficial al competiției, Simona Halep apare având locul 58 mondial.

Simona Halep ocupa fix această poziție pe 7 august 2023, în momentul în care Tribunalul Independent Sport Resolutions dicta o suspendare provizorie de 4 ani. Decizia a fost întoarsă ulterior la TAS, redusă la 9 luni.

Halep nu apare momentan în ierarhia oficială a WTA. Actualizarea următoare va avea loc luni, 18 martie.

VIDEO. Halep, despre Mouratoglou și daca vor mai urma alte procese: „A fost o greșeală, pentru care eu am plătit foarte scump”

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.