Liga 1

Crăciunescu a dat verdictul: DOUĂ penalty-uri neacordate în CFR - CSU Craiova!

+12 Foto
Duelul dintre Andrei Ivan și Vasile Mogoș // sursă capturi: TV DigiSport

Articol de Daniel Grigore  —  Saturday, 16 March 2024

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu (73 de ani) s-a pronunțat în privința a două faze litigioase de arbitraj din CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-2, considerând că fiecare dintre echipe trebuia să primească un penalty.

În al doilea meci din acest play-off, Universitatea Craiova a dat lovitura în Gruia, reușind să câștige în casa CFR-ului, 2-1.

Partida nu a fost lipsită de faze controversate. „Centralul” Andrei Chivulete nu a acordat niciun penalty, dar fostul arbitru Ion Crăciunescu a găsit două situații în care consideră că se impuneau lovituri de pedeapsă.

1. Ion Crăciunescu crede că trebuia penalty la Alexandru Mitriță

Prima, cronologic, în minutul 47, la 1-0 pentru CSU Craiova, la un duel între Alexandru Mitriță și Kader Keita. Ștefan Baiaram îl caută pe Mitriță cu o pasă cu capul, Mitriță încearcă să se deplaseze spre minge, dar Keita pune mâinile pe el. Pe deasupra, îl împiedică cu piciorul drept.

Duelul dintre Alexandru Mitriță și Kader Keita, în urma căruia jucătorul Craiovei a fost doborât

„Mitriță se răsucește, Keita este cu piciorul acolo. Mitriță vrea să continue alergarea, dar se împiedică de piciorul adversarului. Eu dădeam penalty! Așa făceam”, a opinat Crăciunescu la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

2. Penalty neacordat și pentru CFR Cluj, consideră Ion Crăciunescu

A doua fază, în careul advers, s-a petrecut în minutul 61. Vasile Mogoș a centrat, Badelj a respins în dreapta, de unde venise centrarea. Mogoș s-a repezit spre minge, dar a fost doborât de Andrei Ivan, care s-a aruncat pe direcția alergării adversarului, lovindu-l cu spatele peste picioare.

Duelul dintre Ivan și Mogoș

„Mi se pare fault. Nu joacă mingea, se duce direct în el. Iată! Îi împiedică alergarea. Se duce cu intenție direct în adversar, nu te ridici așa dacă vrei să joci mingea. E penalty! În general, să nu acorzi penalty este o greșeală gravă”, a spus fostul arbitru.

Când te simți cu musca pe căciulă, te dai apoi victimă. Ivan se dă lovit.

- Cristian Geambașu, editorialist GSP

Cred că a fost penalty clar la Mogoș. Ivan se uită după el și nu are intenție să joace mingea. Chiar dacă era 2-0, cu acel gol probabil altul ar fi fost rezultat. Dar ce să spun, las specialiștii să vorbească.

- Adrian Mutu, antrenor CFR Cluj

Tot despre CFR Cluj - Universitatea Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.