Nationala

Stoichiță îl contrazice pe Edi Iordănescu: „Îmi place. Are față de națională”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al federației, alături de selecționerul Edward Iordănescu Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  duminică, 17 martie 2024

Selecționerul Edward Iordănescu nu l-a convocat pe Alex Mitriță la națională, pentru proximele amicale cu Irlanda de Nord și Columbia.

Vârful de formă înregistrat de Alex Mitriță în ultima vreme nu l-a convins, deocamdată, pe Edi Iordănescu. Selecționerul l-a lăsat în afara listei convocaților pentru următoarele teste ale naționalei, cu Irlanda de Nord, pe 22 martie, și împotriva Columbiei, patru zile mai târziu.

Mihai Rotaru, frontal: „Cu el ar fi trebuit să înceapă lista”

Decizia lui Iordănescu jr. a stârnit nemulțumire în Bănie, iar patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, chiar a avut o intervenție în direct. „Din punct de vedere sportiv, Mitriță e extraordinar. Cu el ar fi trebuit să înceapă lista. Bine, nu cu el, dar să fie în primii trei, acolo, cu Stanciu.

Dacă au fost altfel de probleme sper să se rezolve până la Campionatul European. Mitriță ajută România, nu mă ajută pe mine!”, a spus Mihai Rotaru, la Digi Sport. Chiar și directorul sportiv al FRF, Mihai Stoichiță, l-a contrazis indirect pe selecționer.

Mihai Stoichiță: „Mă bucur de atitudinea pe care a arătat-o”

„Foarte bun jucător (n.r. - Mitriţă). Îmi place cum joacă. Şi mă bucur de atitudinea pe care a arătat-o, că nu se gândeşte că asta ar fi fost ultima acţiune a naţionalei pe care ar fi putut să o prindă. Eu nu pot să spun cine poate să fie convocat, dar cred că poate fi o opţiune în viitor, a comentat Stoichiță, la Prima Sport.

El susține că extrema Universității Craiova „are faţă de echipa naţională”, dar admite că „în momentul în care eşti pus să alegi între Man, Mihăilă, Moruţan, şi lui Edi îi este foarte greu să aleagă".

Alexandru Mitriță susține că și-a schimbat atitudinea

După meciul cu CFR Cluj, în care a marcat un gol, Mitriță declarase la Orange Sport: „Eu îmi fac treaba în continuare pe teren, trebuie să îmi ajut echipa de club și când va veni convocarea voi merge cu inima deschisă. Trebuie să dau totul în teren, asta e tot ce contează.

Munca mea și rezultatele mele vor fi răsplătite. Eu zic că îmi fac treaba bine pe teren, sunt total schimbat. Mi-am schimbat atitudinea. Îmi doresc să fiu la Euro, fiecare jucător își dorește asta, voi lupta pentru asta”.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.