Tenis

Ion Țiriac: „Eu oameni săraci încă n-am văzut!” » Omul de afaceri cu o avere de 1,75 miliarde de euro, comparație cu Steve Jobs: „Îmi spun ăștia că o să mor”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  duminică, 17 martie 2024

Ion Țiriac (84 de ani) este unul dintre cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste un miliard de euro. Afaceristul a vorbit în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” despre banii pe care-i are, despre avioane și piloți și a transmis și un mesaj clar tuturor.

Conform presei internaționale, fostul mare tenismen ar avea o avere estimată la 1,75 miliarde de euro, sumă calculată din cele aproape 50 de companii private din domeniile comerțului auto, imobiliarelor, serviciilor financiare, operațiunilor de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție.

>

Toată lumea își măsoară averea numai în bani. Ceea ce este absolut greșit, după ce îi ai. Să măsori în bani după ce-i ai nu te ajută la absolut nimic”, și-a început omul de afaceri discursul în cadrul emisiunii.

„Cămașa asta n-o iau cu mine... Nu e macabru, asta e realitatea!”

Țiriac a făcut o paralelă cu averea lui Steve Jobs, preşedinte al Consiliului de Administratie al Apple, care a murit de cancer în 2011, la doar 56 de ani. El avea o avere de 14 miliarde de dolari!

„Ajung la Steve Jobs! Mă uit la camera asta cu patru pereți și-mi spun ăștia că o să mor. Ce-am făcut în viața asta? Mulți îmi zic că am făcut mult, mult de tot. Dar n-aș mai face la fel.

N-am avut timp pentru familie, pentru prieteni și-mi spun că nici cămașa asta n-o mai iau cu mine mâine. Ăsta este rezultatul! Nu este macabru, asta este realitatea!”, a explicat omul de afaceri.

„Am pus zeci de mii de metri pătrați de mochetă”

Țiriac a continua și-a spus: „Bogăția, sărăcia... Niște noțiuni pe care în ziua de astăzi nu prea le avem. Eu oameni săraci încă n-am văzut! Iar cei care nu pot să pună mâna pe-o mătură, aia e treaba lor!”.

Și-a dat un exemplu din propria carieră: „Eu n-am plecat de la mătură, dar am pus zeci de mii de metri pătrați de mochetă. De fiecare dată când organizam Cupa Davis și-aveam și respectabila vârstă de 40 de ani. Și puneam singur mocheta. Cum o făceam eu nu făcea nimeni. Iar dacă nu făceam eu, nu ieșea ca lumea”.

Pilotez și încă cum! Totdeauna pilotez în partea stângă, căpitan. Copilotul în partea dreaptă. Trebuie să ai copilot pentru că nu este avion de single pilot. Am două jet-uri de doi sau trei piloți.

Ion Țiriac, fost jucător de tenis

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.