Campionate

Manchester United - Liverpool 4-3 » ANTOLOGIC! Spectacolul fabulos de pe „Old Trafford”, tranșat în minutul 120+1!

+10 Foto
Manchester United - Liverpool // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 17 martie 2024

Meci fabulos între Manchester United și Liverpool în sferturile Cupei Angliei, scor final 4-3, cu golul victoriei înscris pe contraatac în minutul 120+1! Multe goluri, fotbal-șampanie, răsturnări de situație într-un veritabil „blockbuster”.

Coventry, Manchester City și Chelsea erau deja calificate în semifinalele Cupei Angliei, Manchester United și Liverpool și-au disputat astăzi ultimul loc în careul de ași, pe „Old Trafford”, cu peste 75.000 de oameni în tribune.

Și ce derby a fost! Doar 10 minute trecuseră până la deschiderea scorului. Servit de Rashford, Garnacho l-a încercat pe Kelleher cu un șut din apropierea porții. Goalkeeperul oaspeților a respins neconvingător, în sus, iar primul care a ajuns la balon a fost Scott McTominay, introducând mingea în plasă.

„Cormoranii” au egalat înainte de pauză, minutul 44, prin Alexis Mac Allister. Quansah a avut o contribuție importantă la reușită, fiind autorul unei incursiuni până în careul advers. Stoperul i-a pasat lui Nunez, uruguayanul a așezat balonul pentru Mac Allister, care l-a învins pe Onana, ajutat de devierea lui Mainoo.

Doar 3 minute mai târziu, Liverpool a intrat în avantaj. Nunez l-a fentat pe Lindelof și a șutat spre colțul lung, Onana a respins în față, de unde Mohamed Salah nu putea rata. 1-2 la pauză, avantaj Liverpool.

ANTOLOGIC! Ce meci am avut între Manchester United și Liverpool

În partea secundă, Manchester United a arătat o altă față, cu jucătorii parcă mai conștienți că aceasta este ultima șansă pentru a cuceri un trofeu în acest sezon.

„Diavolii” au prestat, au urcat liniile, au ratat, iar în minutul 87 au dat lovitura printr-un nume surprinzător, brazilianul Antony, autorul unui sezon sub așteptări. În careul advers, extrema dreapta și-a făcut balonul cu piciorul stâng și a șutat plasat cu dreptul, la colțul lung, pentru 2-2.

În prelungiri, chiar la ultima fază, Marcus Rashford a avut șansa să înscrie golul victoriei, a fost 1 la 1 cu Kelleher, dar a ratat de puțin poarta. Ce dezamăgire pe Old Trafford!

Trei goluri în prelungiri, ce încordare!

Niciuna dintre părți nu a lăsat-o mai moale în prelungiri. Oarecum contrar cursului jocului, Liverpool a reintrat în avantaj în minutul 105, prin Harvey Elliott, al cărui șut din afara careului a fost deviat decisiv de Eriksen, cât să nu mai poată interveni portarul „diavolilor”, Andre Onana.

Liverpool se îndrepta către victorie și prezența pe Wembley, dar Marcus Rashford a avut alte planuri. Cel mai important om al gazdelor s-a revanșat pentru ratarea colosală din prelungirile reprizei secunde și a egalat la 3 din pasa lui McTominay.

Liverpool voia să evite loviturile de departajare și a mers „all in” în atac la ultimele faze. Această abordare i-a costat, pentru că Garnacho și Amad Diallo au scăpat pe contraatac în minutul 120+1.

Primul i-a pasat lui Diallo, ivorian în vârstă de 21 de ani, iar acesta a înscris și a declanșat sărbătoarea pe „Old Trafford”. De bucurie, și-a dat tricoul jos și a fost eliminat pentru al doilea „galben”, dar nu a mai contat. Manchester United merge în semifinale după un meci demn de povestit nepoților.

FINAL » Manchester United - Liverpool 4-3

  • Au marcat: McTominay '10; Antony '87; Rashford '113; Diallo '120+1 / Mac Allister '44; Salah '45+2; Elliott '105
  • Click aici pentru statistici

Manchester United - Liverpool, echipe de start:

Manchester United (4-2-3-1): Onana - Wan-Bissaka, Varane, Lindelof, Dalot - McTominay, Mainoo - Garnacho, Fernandes, Rashford - Hojlund
Rezerve: Heaton, Amrabat, Antony, Diallo, Eriksen, Forson, Kambwala, Maguire, Mount
Antrenor: Erik ten Hag

Liverpool (4-3-3): Kelleher - Gomez, Quansah, van Dijk, Robertson - Mac Allister, Endo, Szoboszlai - Salah, Nunez, Diaz
Rezerve: Adrian, Bradley, Clark, Danns, Elliot, Gakpo, Gravenberch, McConnell, Tsimikas
Antrenor: Jurgen Klopp

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.