Campionate

Robbie Fowler, despre cel mai controversat moment din cariera sa: „M-a costat ceva bani amenda, dar nu regret nimic!”

+12 Foto
Robbie Fowler / Sursă foto: Getty Images

Articol de Cristi Preda (foto), Alexandru Stanciu  —  duminică, 17 martie 2024

Fostul mare jucător al lui Liverpool și al naționalei Angliei, Robbie Fowler (48 de ani), a vorbit despre cel mai controversat moment din cariera sa.

După un gol înscris în poarta lui Everton într-un „Merseyside derby” încheiat cu scorul de 3-2 în favoarea „cormoranilor”, Fowler a mimat faptul că prizează cocaină, folosindu-se de tuşa trasată cu var a careului. Gestul său a venit ca răspuns la acuzaţiile aduse de presă şi de suporterii din toată ţara, cum că acesta s-ar droga.

VIDEO. Robbie Fowler: „M-a costat ceva bani amenda, dar nu regret nimic”

>

„Nu regret nimic din viața mea. Sincer, nu regret, pentru că eu cred că anumite lucruri se întâmplă, iar anumite lucruri te fac o persoană mai bună.

Am primit multe bătăi de cap în perioada aceea, iar acesta a fost modul meu de a le oferi tuturor un pic din bătăile pe care le-am primit.

M-a costat ceva bani amenda, dar nu regret. A fost o celebrare a unui gol. Probabil că a fost greșit, să fiu corect, dar la momentul acela nu am crezut că a fost.

Probabil că acesta este unul dintre lucrurile pe care le poți avea în vedere în fotbal. Ajungi să înveți și să te dezvolți pe parcurs, iar eu am făcut asta”, a declarat Robbie Fowler.

În urma incidentului, Fowler a fost suspendat de către Federația Engleză de Fotbal pentru 4 meciuri, cărora li s-au mai adăugat încă două pentru un conflict cu fotbalistul lui Chelsea, Graeme Le Saux, dintr-un meci care se disputase în urmă cu o lună.

+12 Foto
Robbie Fowler - muzeul fotbalului (foto: Cristi Preda/GSP)

De asemenea, Fowler a fost amendat cu 32.000 de lire sterline, reprezentând atunci cea mai mare amendă din istorie primită de un fotbalist.

Robbie Fowler, recorduri și momente istorice:

  • Pe 28 august 1994, Fowler a marcat un hat-trick în doar 4 minute și 33 de secunde. Cele 3 goluri marcate atunci de Fowler au adus victoria lui Liverpool în fața lui Arsenal, într-un moment în care atacantul avea doar 19 ani. A fost cel mai rapid hat-trick din istoria Premier League, iar recordul a rezistat mai bine de 20 de ani, până în 2015, când Sadio Mane, un alt fost jucător al lui Liverpool, l-a doborât.
  • În 1997, într-un meci împotriva lui Arsenal, Fowler a refuzat un penalty acordat în favoarea echipei lui și i-a spus arbitrului să nu dicteze lovitură de pedeapsă. Acest gest i-a adus un premiu de fair-play din partea UEFA.
  • Considerat un fenomen încă din primul sezon la echipa de seniori, Fowler a marcat chiar de la debutul pentru Liverpool, într-un meci din Cupa Ligii împotriva lui Fulham. La scurt timp, în meciul retur, le-a demonstrat tuturor că golul nu a fost o întâmplare și a mai înscris de 5 ori. A fost desemnat de două ori consecutiv cel mai bun tânăr jucător din campionatul Angliei.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.