Liga 1

Ce urmează la Sepsi, după ce Cosmin Matei a picat un test doping » Informație din club: „Abia apoi o să discutăm”

Sepsi e în mijlocul unui scandal de dopaj / Sursă foto: Facebook

Articol de Remus Dinu  —  luni, 18 martie 2024

Un nou caz de dopaj zguduie din temelii sportul românesc. Cosmin Matei, mijlocașul celor de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o probă de urină cu o substanță aflată pe lista interzisă. Ar fi vorba despre substanța 5-metilhexan-2-amină, un stimulent cu efect de tonus muscular, a anunțat publicația „Sport pe surse”.

Gruparea din Sfântu Gheorghe a confirmat în cursul zilei că fotbalistul de 32 de ani a picat un test doping imediat după duelul Sepsi - Universitatea Craiova 1-3, disputat pe 4 februarie 2024. Ce urmează acum la formația din play-off? David Kertesz, vicepreședintele clubului, a anunțat că pasul firesc în proaspătul caz de dopaj declanșat este analizarea probei B.

Ce presupune mai exact verificarea probei B? Nu va fi vorba despre o nouă recoltare, așa cum fals se preconizase inițial. Asta fiindcă eșantionul inițial e împărțit în două probe, proba A și proba B, analizele fiind efectuate pe baza aceleiași doze de urină.

Ce urmează în „cazul Cosmin Matei”?

Iată ce a declarat vicepreședintele clubului covăsnean:

„Am înțeles că se va face proba B și apoi o să discutăm în profuzime despre ce este vorba. Și noi ne-am mirat că a ieșit pozitiv, așa este, dar se va face testul B (n.r - se va analiza) și apoi vom vedea ce se va întâmpla. Până nu se definitivează, nu am ce să spun.

Am primit și noi hârtia, asta e, a ieșit pozitiv. În rest, chiar mă bucur că nu cunosc procedura, credeți-mă!”, a punctat un David Kertesz uluit, într-un dialog telefonic purtat cu GSP.ro.

Oricum, jucătorul este accidentat pentru șase săptămâni. El a spus că n-a luat absolut nimic. Vedem ce rezultat vine la proba B, nu mă pricep ca să vă zic eu mai multe.

S-a jurat în fața lui Hadnagy (n.red. Attila Hadnagy, director la Sepsi OSK) că n-a luat nimic interzis! De fapt, a fost răcit, a luat nu știu ce flacon, nu de la doctorul echipei, dar, ulterior, i l-a arătat doctorului și acesta a zis că nu conține substanțe interzise.

- Laszlo Dioszegi, pentru GSP.ro

Cosmin Matei, depistat pozitiv după Sepsi - Universitatea Craiova

După meciul cu pricina, Sepsi - Universitatea Craiova, Cosmin Matei a mai apărut de 6 ori în echipa covăsnenilor. A lipsit doar duminică, în eșecul 1-2 cu FCSB. Notificarea din partea ANAD a ajuns chiar înaintea deplasării către București.

„Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți! E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat de fapt. Și de unde a apărut această substanță. Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele”, a transmis Cosmin Matei, potrivit Sport pe surse.

VIDEO Știrea zilei » Cosmin Matei, depistat pozitiv după Sepsi - Universitatea Craiova

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.