Campionate

Scandal la Madrid din cauza lui Vinicius

Vinicius Junior (23 de ani) a văzut cartonașul galben în victoria celor de la Real Madrid de pe terenul Osasunei, scor 4-2, din runda #29 din La Liga.

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 19 martie 2024

Vinicius (23 de ani) a fost jignit de suporterii Osasunei în meciul lui Real Madrid de la Pamplona (4-2), dar arbitrul Martinez Munuera nu a notat incidentul în raportul său.

Real Madrid ia atitudine! Clubul a emis un comunicat prin care anunță că a depus plângere la Comisia de Disciplină a Federației împotriva arbitrului Martinez Munuera.

De ce îl acuză Real Madrid pe arbitrul meciului cu Osasuna

Motivul? La centru în meciul câștigat de liderul LaLiga la Pamplona, 4-2 cu Osasuna, Munuera n-ar fi notat în raportul partidei insultele aduse lui Vinicius jr de către ultrașii echipei gazdă.

Camerele și microfoanele postului Movistar LaLiga au surprins momentul în care un sector al suporterilor Osasunei a scandat „Vinicius, mori!". S-a întâmplat înaintea executării unui corner.

Dani Carvajal a făcut un gest către arbitru, ducându-și degetul la ureche pentru a-i sugera să asculte și să ia notă de ceea ce se aude. Cu toate acestea, Martínez Munuera nu a menționat nimic în raportul de arbitraj. La secțiunea corespunzătoare publicului, arbitrul din Valencia a scris: „Normal” .

Comunicatul emis de Real Madrid

„Clubul nostru a depus o plângere la Comisia de Disciplină a Federației Regale Spaniole de Fotbal împotriva arbitrului Juan Martínez Munuera, ca urmare a redactării neglijente a raportului de arbitraj. Acest arbitru a omis voluntar și deliberat insultele și strigătele umilitoare îndreptate în mod repetat către jucătorul nostru Vinicius Junior, deși a fost avertizat insistent de jucătorii noștri în același moment în care acestea aveau loc.

În plus, Real Madrid a depus și o plângere la acest organism federativ în legătură cu insultele și strigătele umilitoare menționate anterior și le-a înaintat Comisiei de Stat împotriva Violenței, Rasismului, Xenofobiei și Intoleranței în Sport, pentru ca aceia care le-au rostit să fie identificați și pedepsiți.

Având în vedere aceste evenimente nefericite petrecute pe El Sadar, Real Madrid a extins plângerea pe care a depus-o vinerea trecută, 15 martie, la Procuratura Generală a Statului împotriva infracțiunilor de ură și discriminare, pentru insultele rasiste și pline de ură îndreptate la adresa jucătorului nostru Vinicius Junior în vecinătatea stadionului olimpic din Montjuic și a stadionului Metropolitan din Madrid, solicitând identificarea autorilor.

Real Madrid condamnă încă o dată aceste atacuri violente de rasism, discriminare și ură și cere să fie luate, odată pentru totdeauna, măsurile necesare pentru a eradica violența pe care o suferă jucătorul nostru Vinicius Junior”

Comunicat Real Madrid

VIDEO. Magicianul Robert Tudor a fost la un pas de a fi jefuit în magazinul lui Real Madrid

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.