Nationala

Edi Iordănescu, ședință cu Mitriță » Vedeta Băniei face totul pentru a reveni la națională: „Nu e întâmplător ce s-a petrecut după CFR - Craiova”

Alex Mitriță vrea să revină la naționala României. Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova

Articol de Marius Mărgărit  —  marţi, 19 martie 2024

Absența din lotul României a lui Alexandru Mitriță (29 de ani), mijlocaș cu cifre foarte bune în acest sezon, 12 goluri și 10 pase decisive, a surprins fanii naționalei. Liderul Universității Craiova și-a recunoscut greșelile într-un dialog cu selecționerul Edi Iordănescu și e gata să facă orice pentru a reveni la lot.

Nu e un secret, internaționalul oltean nu este în cele mai cordiale relații cu Edward Iordănescu. Iar acesta a renunțat la jucător după primele două acțiuni ca selecționer, amicalele din martie 2022, cu Grecia și Israel, și „tripla” din Liga Națiunilor, cu Muntenegru, Bosnia și Finlanda din luna iunie a aceluiași an.

Edi Iordănescu, ședință cu Mitriță

Era foarte clar că Mitriță nu va fi chemat nici acum la națională, unde bifase ultimul meci în 4 iunie 2022 (înfrângerea din Muntenegru). Dar surse apropiate clubului din Bănie susțin că „a vorbit cu Iordănescu înainte de primul meci din play-off. Nu este întâmplător că a declarat după jocul câștigat cu CFR, când a și marcat, că și-a schimbat atitudinea, că își dorește să mergă la Euro și că va lupta pentru asta.

I-a spus aceste lucruri și selecționerului, a recunoscut că a făcut greșeli în trecut și chiar este total schimbat. A fost un pas din partea lui, iar Iordănescu i-a zis că ușa naționalei rămâne deschisă și pentru el, dar nu i-a făcut nicio promisiune, dacă îl cheamă la ultima acțiune înainte de Euro sau după turneul final. Totul depinde acum în special de Mitriță".

I se reproșaseră comportamentul și lipsa de implicare

La primele convocări cu Edward Iordănescu, olteanul nu a avut probleme foarte grave, episoade distincte de ieșire în decor, la lot. Surse federale susțin însă că „problemele lui Mitriță erau la modul general. Nu s-a certat cu nimeni din staff, cum s-a mai speculat în presă. Dar avea probleme de comportament, de implicare, era uneori capricios, mofturos. A mai avut disensiuni cu câțiva colegi, iar percepția grupului nu-i era prea favorabilă.

Selecționerul l-a avertizat o dată în această privință, după meciurile cu Grecia și Israel. Apoi l-a chemat iar la lot. Mitriță a venit ceva mai bine, puțin mai schimbat, dar tot nu era total acolo. Iar la Iordănescu nu merge așa, ori ești 100% cu mintea și sufletul la națională, ori nu mai vii! Mitriță a avut greșeli în trecut, în cariera sa.

Și poate că nu a fost o întâmplare că și cu Răzvan Lucescu la PAOK, dar și cu Marius Șumudică la Al-Raed a început de fiecare dată bine, iar apoi era tot mai puțin folosit. Însă sunt semne că a înțeles și că vrea să arate că e cu totul altul la nivel de implicare".

2,8 milioane euroeste valoarea de piață a lui Alexandru Mitriță, conform transfermarkt, unde în inauarie 2021 era cotat la 7 milioane euro

VIDEO. Pavel Badea: „Mitriță nu e dat deoparte la națională pe latura sportivă”

>

Citește mai multe știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.