Tenis

Cu câți bani și câte puncte se alege Simona Halep după eliminarea în turul 1 la Miami: NU intră în Top 1.000!

+22 Foto
Simona Halep, în timpul meciului cu Paula Badosa

Articol de Andra Mocanu  —  miercuri, 20 martie 2024

Simona Halep (32 de ani) a fost eliminată în turul 1 de la Miami, 6-1, 4-6, 3-6 cu Paula Badosa în primul meci al româncei după aproape 19 luni.

Absentă din circuit pentru o perioadă îndelungată, incapabilă să joace din cauza suspendării pentru dopaj, care i-a fost redusă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, Simona Halep a cedat în fața Paulei Badosa în turul 1 la Miami, deși pentru o bună parte din meci i-a fost cel puțin egală, dacă nu chiar superioară adversarei.

>

Cu ce se alege Simona Halep după eliminarea de la Miami

Important este că Simona a simțit din nou gustul unei competiții oficiale după o perioadă atât de lungă departe de teren. Dar senzațiile de turneu profesionist și căldura publicului nu sunt singurele lucruri cu care rămâne Simona după acest meci.

Prezența în primul tur la Miami aduce de la sine 10 puncte în clasament și un cec în valoare de 23.250 de dolari. Pentru accederea în turul 2, organizatorii au pregătit un pachet mai consistent, 35 de puncte și 34.500 de dolari. În total, fondul de premiere la Miami este de 8.770.840 dolari.

Cele 10 puncte nu sunt însă suficiente pentru a obține un loc de clasament foarte bun. De fapt, Simona va fi luni în afara Top 1.000 în ierarhia WTA, unde cel mai mic punctaj în acest moment este 17.

Horia Tecău, în loja Simonei Halep la Miami

Simona a abordat meciul fără antrenor, deși a fost zărită în proximitatea lui Darren Cahill în aceste zile. Ea nu a decis încă alături de ce echipă va merge mai departe, după ce a rupt legăturile cu Patrick Mouratoglou și academia lui.

Totuși, Simona Halep a avut 3 oameni în lojă la meciul cu Badosa. Doi dintre ei, fizioterapeutul Sabin Topală și partenerul de antrenament Joao Monteiro, i-au tot fost alături în ultima vreme.

Al treilea nume este Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup și parte a staff-ului Anei Bogdan în această perioadă. Cu puțin timp înainte ca Halep să joace cu Badosa, Bogdan a fost eliminată în primul tur de Katerina Siniakova.

VIDEO. Rezumatul meciului dintre Simona Halep și Paula Badosa

Mai multe știri despre Simona Halep - Paula Badosa:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.