Liga 1

„Războiul” se întețește » Rapid așteaptă ca FRF să ia masuri împotriva lui Gigi Becali: „Altfel o să facem și noi, dar și alții, la fel!"

Articol de Marius Mărgărit  —  Wednesday, 20 March 2024

Conform datelor deținute de Rapid, care monitorizează foarte atent Superliga, de-a lungul acestui sezon regulat, comparativ cu aceeași periadă din campionatul trecut, ratingul a crescut cu 21 la sută în rândul publicului masculin de peste 18 ani. Exact segmentul țintă pentru cluburile de fotbal.

De la venirea lui Dan Șucu la clubul giuleștean, una dintre componentele bugetului, vânzarea de publicitate, a devenit prioritară. La acest capitol, vișiniii au ajuns destul de aproape de targetul stabilit, de 3 milioane euro, acum fiind la 90% din acesta. Numai că unele lucruri care se petrec încă în campionat riscă să afecteze credibilitatea competiției și să prăbușească iar piața de publicitate.

De fapt, spun surse apropiate Rapidului, „de aceea Dan Șucu a reacționat atât de vehement când a fost invitat la Digi Sport ultima oară, acuzând practicile lui Gigi Becali. Acelea de a anunța, în timpul sezonului, înainte de meciurile directe cu unele echipe, că intenționează să achiziționeze anumiți jucători de la respectivele formații. Iar aceștia ajung să nu mai evolueze în partidele cu FCSB".

„Va fi iar competiția patronilor, nu a jucătorilor"

„Deși Dan Șucu a spus că prin aceste practici FCSB încalcă regulamentele, Rapid nu va face niciun demers la FRF. Fiindcă consideră că respectivul for ar trebui să se autosesizeze și să ia măsuri, pentru că prin tot ce se întâmplă se alterează spiritul competiției. Dar dacă nu se va întâmpla nimic, și nimeni nu va fi pedepsit, a spus că atunci și Rapid va face la fel, dacă tot sunt acceptate aceste practici.

Și că se teme că și alte grupări ar putea apela la aceeași stategie. Pentru că dacă FRF nu face nimic, înseamnă că e liber să «lucrezi» la cei mai buni jucători ai adversarilor.

Iar această creșetere de audiență, interesul îmbucurător al publicului din acest sezon, s-ar prăbuși iar. Acum e o rază de speranță, dar se poate pierde fiindcă Superliga ar redeveni o competiție a patronilor, nu a jucătorilor, cum e normal", susțin aceleași surse.

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.