Liga 1

Iuliana Demetrescu reacționează la misoginismul lui Gigi Becali: „Și dumnealui are trei fete...”

Iuliana Demetrescu / Foto: Imago Images

Articol de Emanoil Ursache  —  joi, 21 martie 2024

Iuliana Demetrescu (33 de ani) i-a răspuns lui Gigi Becali (65 de ani), după declarațiile misogine ale patronului de la FCSB, în contextul partidei FC Voluntari - CS Mioveni, 1-0, din play-out-ul din sezonul trecut al Superligii.

După partida din 5 mai 2023, condusă la centru de Iuliana Demetrescu, femeia-arbitru cel mai bine cotată din România, latifundiarul a spus că femeile nu trebuie să arbitreze meciuri de fotbal masculin.

Iuliana Demetrescu a subliniat că nu își propune să schimbe mentalități, însă i-a atras atenția lui Gigi Becali că este tatăl a trei fete și că nu i-ar plăcea să se vorbească într-o manieră asemănătoare despre ele.

Replica Iulianei Demetrescu pentru Gigi Becali

„Sincer, nu încerc și nici nu vreau să schimb mentalități. I-aș spune doar că și dumnealui are trei fete, dacă știu bine. Vă dați seama că nu mi-a picat bine, că nu putea să-i pice bine nimănui. E imposibil să spună cineva că nu poți face anumite lucruri doar pentru că ești femeie.

Dacă am merge pe această idee, «femeile trebuie să stea la cratiță», cei mai buni bucătari sunt bărbații. Nu cred că trebuie să facem una sau alta, putem fi buni sau mai puțini buni în ceea ce facem.

Și afară suntem apreciate. Ultima promovare a fost că m-au pus pe lista bărbaților afară, fac parte din categoria a doua la bărbați (n.r. - în ierarhia FIFA).

Anumite concepții nu le putem modifica. Dacă eu realizez că nu sunt bună în ceea ce fac, dar când vezi că poți. Nu am purtat nimic deosebit la acel meci, este echipamentul pe care îl poartă și bărbații.

Încă de când am început, mă consumam foarte tare. La început toată lumea îți spune că nu poți, vede doar greșelile. Da, sunt și greșeli, cumva e normal, de undeva trebuie să pornești. Mă refer la arbitraj, în general. Mergeam acasă, plângeam", a declarat Iuliana Demetrescu, conform DigiSport.ro.

Afirmații sexiste ale lui Gigi Becali

Reacția Iulianei Demetrescu vine după un derapaj misogin al lui Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, la adresa ei.

„Am văzut meciul Voluntari – Mioveni! Arbitru a fost o femeie, cu sânii în vânt pe teren! Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia!

Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Știu, așa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem și noi așa? Du-te la fotbal feminin”, a spus Gigi Becali, potrivit ProSport.ro.

Comisia de Disciplină a FRF l-a amendat, la acea vreme, pe Gigi Becali cu 10.000 de lei plus un avertisment din cauza discursului său.

VIDEO EURO GSP » Narcis Drejan îi imită pe Dică și pe Gigi Becali

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.