Nationala

Andrei Borza, certat de Mihai Stoichiță de față cu toți coechipierii » Oficialul FRF a explicat: „Asta i-am zis”

Andrei Borza (numărul 10) / Foto: GSP.ro

Articol de Emanoil Ursache  —  joi, 21 martie 2024

Andrei Borza (18 ani) a fost mustrat de Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice de la Federația Română de Fotbal, pentru escapada de la Iași, când a petrecut în club seara cu Alexandru Albu (30 de ani), după ce Rapid a fost învinsă de Politehnica, scor 1-3.

Andrei Borza a fost convocat de selecționerul Adrian Dulcea la naționala U19 pentru Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înainte de EURO.

Cu această ocazie, Mihai Stoichiță l-a certat pe Borza de față de coechipierii săi pentru incidentul care a dus inițial la excluderea sa din lotul Rapidului și la trecerea ulterioară a acestuia pe banca giuleștenilor.

Mesajul lui Mihai Stoichiță pentru Andrei Borza

Oficialul FRF nu s-a limitat doar la a-l mustra pe Borza. Stoichiță i-a oferit adolescentului și încurajări, și a subliniat că Andrei Borza are șansa să arate pentru naționala României U19 care este adevăratul său caracter.

„Am vorbit cu Borza și i-am zis de față cu toți: «Băi, băiatule, ai greșit. Ai ocazia să le arăți tuturor că tu ești altfel. O greșeală la vârsta ta este inerentă». A făcut-o toată lumea la vârsta lui.

(n.r. – Ce a zis Borza?) Da, dădea din cap, m-a aprobat. Nu era spășit. Era un om care chiar vrea să arate că a fost un accident. M-a bucurat tare mult. I-am spus exact așa: «Tu ai greșit, dar să nu te descurajeze faptul că te-au ținut pe margine. Asta e amenda pe care ai primit-o.»

Mie mi se pare un copil extraordinar acest Borza. D-aia l-a și luat Rapid. Își asigură U21 încă doi ani de acum înainte, patru ani, de fapt. Evoluează pe un post pe care noi suntem deficitari, găsim foarte greu fundași stânga”, a declarat Mihai Stoichiță, conform fanatik.ro.

După ce a fost înfrântă de Turcia (0-2, miercuri, 20 martie), România U19 urmează să evolueze la Turul de Elită contra reprezentativelor similare din Germania (sâmbătă, 23 martie, 13:30) și Croația (marți, 26 martie, 15:00).

VIDEO GSP LIVE » Pavel Badea: „Mitriță nu e dat deoparte la națională pe latura sportivă”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.