Stranieri

Un dublu câștigător de UCL, laude pentru Radu Drăgușin: „Excepțional!”

Radu Drăgușin // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Adrian Duţă  —  Thursday, 21 March 2024

Owen Hargreaves, fost mijlocaș ofensiv, a avut cuvinte de laudă la adresa lui Radu Drăgușin (22 de ani), fundașul lui Tottenham.

Dublul câștigător de Champions League (în 2001 cu Bayern și în 2008 cu Manchester United) crede că Drăgușin mai are nevoie de timp pentru adaptare în Premier League, însă îl consideră un jucător „excepțional”.

Owen Hargreaves: „Radu Drăgușin e excepțional”

„Știm cât de dur e campionatul în Anglia, mai ales pentru cineva care e la început și care abia a jucat prima dată ca titular.

Drăgușin e excepțional, va fi unul dintre jucătorii foarte buni din Premier League. E o presiune mare pe cineva care nu e obișnuit cu acest nivel”, a declarat Hargreaves, citat de tbrfootball.com.

5 titluriare Hargreaves în carieră, 4 în Bundesliga și unul în Premier League. A fost votat cel mai bun jucător englez al anului în 2006

Drăgușin a fost titular în premieră la Tottenham în înfrângerea cu Fulham, scor 0-3, și a greșit la primul gol, când l-a scăpat din marcaj pe Muniz. Radu a ajuns la Spurs în iarnă, de la Genoa, pentru 25 de milioane de euro, plus alte 6 drept bonusuri.

El a devenit cel mai bine cotat român din istorie în martie 2024. E evaluat la 25 de milioane de euro pe Transfermarkt, cu un milion peste valoarea maximă atinsă de un alt român, și anume de Adi Mutu.

Owen Hargreaves/ foto Imago Images

VIDEO. Radu Drăgușin: „Am fost primit cu o căldură incredibilă la Tottenham”

>

„M-am acomodat foarte bine la Tottenham, m-au primit cu o căldură incredibilă. Oamenii de acolo sunt foarte profesioniști din acest punct de vedere și încearcă mereu să te ajute să te acomodezi mult mai rapid.

Fotbalul din Anglia a reprezentat mereu un obiectiv pentru mine, îmi plac foarte mult stilul de joc, intensitatea și viteza jocului, iar când am avut ocazia și când au venit ofertele, acolo am vrut să merg. Mi-au scris foarte mulți oameni după transfer, m-au felicitat.

Ce m-a impresionat acolo? Intensitatea antrenamentelor, forța pe care o au băieții de acolo, dezvoltarea fizică și calitatea lor”, a declarat Drăgușin, pentru FRF TV.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.