Nationala

Cei 3 jucători pe care Edi Iordănescu îi lasă în tribune la România - Irlanda de Nord

Ionuț Nedelcearu, în dreapta, nu a prins lotul // sursă foto: frf.ro

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 22 martie 2024

FRF a anunțat lotul de 26 de jucători aleși de selecționerul Edi Iordănescu pentru partida cu Irlanda de Nord din această seară, ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizată de Prima TV.

Nu mai puțin de 29 de jucători au fost selectați de Edi Iordănescu pentru acțiunea din acest final de lună, în care „tricolorii” vor da piept cu Irlanda de Nord (astăzi, 22 martie) și Columbia (26 martie).

Trei dintre aceștia vor asista la meciul contra nord-irlandezilor din tribune, pentru că nu au prins lotul restrâns, de 26, pe care Iordănescu se va baza la partida din această seară, de pe Arena Națională.

Cei 3 jucători pe care Edi Iordănescu îi lasă în tribune la România - Irlanda de Nord

Aceștia sunt portarul Marian Aioani, fundașul central Ionuț Nedelcearu, care reclamă probleme medicale, și fundașul stânga Raul Opruț, convocat de urgență după ce Nicușor Bancu, prima variantă pentru acel post, s-a văzut nevoit să părăsească cantonamentul.

Iată întreg lotul și numerele pe care le vor purta jucătorii:

Lotul României pentru meciul cu Irlanda de Nord // sursă foto: Facebook Echipa Națională

Edi Iordănescu, înainte de România - Irlanda de Nord: „E o acțiune importantă, dar nu luăm acum deciziile finale pentru EURO”

Edi Iordănescu, selecționerul României, și Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei, au participat la conferința de presă dinaintea meciului amical cu Irlanda de Nord.

>

„E o acțiune importantă, vedem aceste jocuri ca pe niște examene. Nu luăm acum deciziile finale pentru EURO. Mai sunt pași de făcut. Știu că așteptați cu nerăbdare turneul final, dar eu văd altfel. Avem un proces de urmat.

Am început greu mandatul, au fost critici, momente dificile. Am trecut peste împreună. Contractul meu nu e important acum, ci să gestionăm bine această acțiune. E important ce vor face băieții la cluburi. E mult de muncă, dacă vrem să fim competitivi la EURO e mult de muncă.

Echipa națională a făcut o campanie fabuloasă, nu știu câți credeau că vom câștiga grupa neînvinși. Românii s-au atașat de inima pe care a arătat-o echipa națională.

Vedem de ani de zile ce se întâmplă cu cluburile. Vedem cât de puțini stranieri prezenți în cupe europene avem. Eu am toate uneltele să fac analize și comparații. Liga 1 nu e la nivelul pe care mi-l doresc. Când jucăm în cupele europene, ne lovim de realitate.

Deci de asta nu avem motive să facem schimbări acum, acești băieți s-au calificat. Asta nu înseamnă că cineva are garantat postul la EURO”, a afirmat selecționerul.

Mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.