Nationala

Săpunaru, discurs-manifest despre UEFA: „Vi se pare normal?” + Ce a spus despre naționala României

Cristi Săpunaru

Articol de Andrei Petrescu, Adrian Duţă, Andrei Furnigă (video)  —  vineri, 22 martie 2024

Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului, a participat la un eveniment la Școala de Fotbal Rapid, unde o echipă formată din copii aflați în grija SOS Satele Copiilor a disputat un meci cu juniorii Rapidului.

Săpunaru a vorbit despre echipa națională, înainte de meciul amical cu Irlanda de Nord, și a avut un discurs dur la adresa UEFA. Stoperul e nemulțumit că echipa campioană din Superliga nu joacă direct în grupele Champions League.

VIDEO. Cristi Săpunaru, discurs dur: „Vi se pare normal”

>

„Vreau ca naționala să câștige fiecare meci. Cred că Edi vrea să vadă pe ce jucători se va putea baza la Campionatul European. Îmi pare rău că portarul nostru nu e nici măcar pe banca de rezerve.

Și Aioani a demonstrat că e un portar de valoare, care merită în lotul pentru EURO. De la Rapid, aș duce toți jucătorii dacă aș putea, să și ajute echipa națională. La EURO sunt cei mai buni jucători de la țările respective, normal că îți dorești să fii acolo.

Nu putem avea echipe în cupele europene, pentru că merg câte 4 din Anglia, din Spania. Vi se pare normal? Campioana României merge în turul 3 preliminar din Champions League. Dacă erau 10 tururi, le jucam pe toate. Eu ce bani câștig din cupele europene? Eu, dacă iau campionatul în România, lasă-mă direct în grupe și dă-mi 15 milioane de euro.

Avem jucători care nu joacă tot din cauza asta. Ținând cont de diferența de salariu din România și din afară, jucătorii vor să meargă să își facă viața. Mi-ar plăcea să văd mai mult nerv din partea românilor, noi nu suntem judecați corect. De ce să fie 4 echipe din Vest? Acolo se vinde mai bine pentru că se investește mai mult.

Investesc patronii la noi, dar au puterea să se bată cu miliardele din drepturile TV? La noi sunt 30 de milioane drepturile TV, în La Liga un miliard. E comparabil? Eu consider că trebuie să joace în Champions League campioana României, câștigătoarea Cupei României în Europa League, iar o alta din Liga 1 direct în grupele Conference League”, a declarat Săpunaru.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.