Nationala

I-a vrăjit pe nord-irlandezi după 1-1 cu România! I-au dat nota 9: „A acoperit fiecare fir de iarbă!”

+44 Foto
Conor Bradley poartă numărul 2 // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 23 martie 2024

Publicația BelfastLive, din capitala Irlandei de Nord, i-a acordat nota 9 lui Conor Bradley (20), fotbalistul lui Liverpool integralist în amicalul cu România, scor 1-1.

Conor Bradley, fundaș dreapta legitimat la Liverpool, formație care luptă pentru titlu în Premier League, este cel mai valoros fotbalist nord-irlandez, cu o cotă de piață de 15 milioane de euro.

Bradley și-a demonstrat valoarea și vineri seara, pe Arena Națională, contra României. Utilizat în banda dreaptă în sistemul 3-5-2, tânărul apărător nord-irlandez le-a dat mari bătăi de cap apărătorilor stânga din tabăra României, mai întâi Cristi Manea, apoi Deian Sorescu. Bradley a avut un rol important și în faza golului oaspeților, cu o demonstrație de viteză și viziune.

Conor Bradley i-a vrăjit pe nord-irlandezi după 1-1 cu România

De înțeles, Bradley a primit cea mai mare notă din rândul jucătorilor lui Michael O'Neill. Publicația BelfastLive, din capitala Irlandei de Nord, i-a acordat calificativul 9: „A acoperit fiecare fir de iarbă, a fost jucătorul care a ieșit în evidență”.

Aproape de Bradley au fost Trai Hume, unul dintre cei 3 stoperi, și Jamie Reid, autorul golului nord-irlandez, ambii notați cu 8. La polul opus îl avem pe portarul Conor Hazard, care a greșit la golul lui Dennis Man și a fost înlocuit la pauză, lăsându-i locul lui Bailey Peacock-Farrell.

Altă publicație din Capitală, Belfast Telegraph, i-a considerat pe Bradley și Reid a fi cei mai buni nord-irlandezi pe Arena Națională, ambii notați cu 8.

„Revenire binevenită pentru eroul de 20 de ani al lui Liverpool. Explozia lui de viteză a condus la golul lui Reid și a fost o amenințare reală în atac. Un jucător magic și matur, cu atitudinea și aptitudinile corecte”, au scris jurnaliștii nord-irlandezi despre Bradley.

Conor Bradley, pe Arena Națională / Sursă foto: Facebook @ Northern Ireland National Team

Conor Bradley, analizat la Premier GSP: „Exploziv, talentat, energic”

>

Ascensiunea lui Conor Bradley a fost analizată și în platoul emisiunii Premier GSP, producția care-și propune să abordeze cele mai importante evenimente din fotbalul englez.

Jurnalistul și comentatorul sportiv Ion Alexandru s-a pronunțat în februarie pe marginea calităților pe care le-a remarcat la fundașul lui Liveprool:

„Mi se pare un jucător exploziv, talentat, energic, are foarte multe calități pe care le-am văzut și la Trent Alexander-Arnold. Sunt foarte curios cum îi va folosi Jurgen Klopp pe amândoi. Trent la mijloc mi se pare singura soluție viabilă. Nu-l văd pe Klopp scoțându-l pe Trent din primul 11, iar pe de altă parte, dacă-l vezi atât de bun pe Conor Bradley, trebuie să-l joci. Băiatul este foarte bun, mi-a plăcut foarte tare”.

Mai multe știri despre România - Irlanda de Nord:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.