Handbal

Performanță istorică: Gloria Bistrița s-a calificat în semifinalele EHF European League!

Performanță istorică: Gloria Bistrița s-a calificat în semifinalele EHF European League! FOTO: Facebook @Gloria Bistrița

Articol de Roxana Fleșeru, Costi Prună  —  sâmbătă, 23 martie 2024

Gloria Bistrița a obținut calificarea în final four-ul EHF European League după 27-25 în returul cu Motherson Mosonmagyarovari, 59-55 la general # A fost un meci complicat, pe parcursul căruia maghiarele anulaseră avantajul obținut de formația noastră în tur # Dar elevele lui Florentin Pera au avut forța de a trece peste momentele de cumpănă și au reușit o performanță istorică pentru club.

Cronică Roxana Fleșeru după Gloria Bistrița - Mosonmagyarovar 27-25

Echipa lui Florentin Pera a evoluat sâmbătă într-o atmosferă nordică, având sala plină și o susținere necondiționată. Handbalistele Gloriei erau favorite la calificarea în Final Four-ul EHF European League de la Graz, după ce se impuseseră în tur cu 32-30 în fața celor de la Mosonmagyarovar.

Formația din România a început bine partida, Sonia Seraficeanu fiind cea care a pus primul gol pe tabelă. După zece minute totul era în grafic, gazdele conducând cu 7-4, Morena De Araujo, Paula Posavec și Cristina Laslo perforând poarta adversarelor.

Următoarele zece minute nu au mai fost la fel de bune, incapacitatea interilor de a înscrie, replierea defectuoasă și lipsa de eficiență în atac au făcut ca scorul să se strângă, 11-10. Florentin Pera a decis să o trimită în poartă pe Yuliya Dumanska în locul Renatei De Arruda, iar portărița cu origini ucrainene a avut câteva intervenții care au dat încredere.

Handbalistele lui Janos Gyurka au și condus pe final de repriză cu 14-13 și cu 15-14, însă la vestiare s-a intrat la scorul de 15-15.

Repriză în salturi pentru Gloria Bistrița

Încurajate de 3.000 de bistrițeni, fetele au găsit o viteză superioară la începutul celei de-a doua părți, iar Gloria s-a dus din nou la două goluri distanță grație reușitelor Cristinei Laslo, Paulei Posavec, Morenei De Araujo și Asukăi Fujita. În minutul 35, scorul era 18-16.

Renata De Arruda, revenită în poartă, și-a regăsit inspirația din meciul tur și a contribuit din plin la scorul din minutul 40, 20-18.

Apoi au urmat trei minute de cădere și s-a ajuns la egal, 21-21. Moment în care Florentin Pera a cerut time out și le-a spus handbalistelor sale să stea mai mult în atac, unde să dea dovadă de mai multă luciditate.

16 paradea avut brazilianca Renata de Arruda

Cu emoții, dar Gloria Bistrița e în semifinalele EHF European League!

Lucru care nu s-a întâmplat, iar maghiarele au reușit se ducă la trei goluri, diferență care le califica, 24-21 în minutul 19. Două lovituri de la 7 metri executate perfect de Cristina Laslo au dus din nou echipa din România în poziție de calificare, chiar dacă era condusă cu 24-23. Natalia Nosek a egalat la 24 cu șapte minute înainte de final. Tensiunea s-a accentuat, calificarea fiind atât de aproape.

Gnonsiane Niombla și Cristina Laslo au înscris în momentele cele mai importante, Bistrița a câștigat și returul cu 27-25 și merge în Final Four-ul care va avea loc pe 11 și 12 mai.

9 goluria marcat Cristina Laslo, ea fiind cea mai bună marcatoare a Gloriei

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.