Elisabeta Lipă (59 de ani), președinta Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a vorbit despre noul stadion de care va beneficia Dinamo. Guvernul a aprobat, în ședința de joi, 21 martie, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei arene multifuncționale, al cărei beneficiar va fi Clubul Sportiv Dinamo București.
Lipă, fostă președintă a Clubului Sportiv Dinamo, este de părere că „alb-roșii” vor primi ce vor merita, însă nu trebuie să se grăbească. Construcția arenei va dura câțiva ani, iar Elisabeta Lipă este de părere că timpul nu reprezintă o problemă în acest moment. Cel mai important aspect pentru dinamoviști este ca stadionul să fie ridicat.
Elisabeta Lipă așteaptă noul stadion Dinamo: „Să nu se termine construcția când n-o să mai fiu eu în sport”
„Faptul că va începe construcţia noului stadion Dinamo este una dintre veştile bune. Şi nu doar pentru fotbalişti, dar şi pentru locuitorii din zonă. Odată cu acest nou stadion, Dinamo va avea ceea ce merită.
Nu contează în cât timp. În general la noi lucrurile se fac foarte greu, birocraţia este exagerată, dar important este că se fac paşi mici şi siguri.
Eu sper să nu dureze mult, să nu se termine construcţia când nu o să mai fiu eu în sport”, a spus Elisabeta Lipă, conform Agerpres.
Arena va avea 25.059 de locuri, iar stadionul va fi dimensionat în conformitate cu cerințele aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA pentru nivelul 4, îndeplinind inclusiv exigențele superioare acestui standard.
Prin proiect, se prevede și realizarea unui spațiu expozițional, care va găzdui evenimente culturale, expoziții temporare, precum și o expoziție permanentă în care vor fi expuse trofeele clubului, precum și a unui heliport în vederea aterizării aeronavelor SMURD, cu acces către Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.
Suprafața desfășurată totală a arenei este de 66.716 mp, durata de execuție este de 25 luni.
Stadionul Dinamo va avea dotări impresionante » Cum arată proiectul arenei din Ștefan cel Mare
- Complexul va fi încadrat în categoria a 4-a (ex „Elite”) conform clasificării UEFA, cu o capacitate netă de aproximativ 25.000 de locuri, vestiare (gazde, oaspeți, arbitri, copii de mingi, personal auxiliar)
- Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;
- Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;
- Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încălzire și degivrare;
- Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
- Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoţitorii acestora;
- Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;
- Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & băuturi răcoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
- Restaurant (pub);
- Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
- Spaţiu expoziţional pentru „Muzeul Dinamo”;
- Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
- Sală ospitalitate VIP;
- Spaţii vânzare bilete;
- Spaţii tehnico-administrative;
- Cabinet medical de prim ajutor;
- Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video - atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
- Camera VAR;
- Infrastructură modernă de comunicații;
- Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
- Spații depozitare utilaje întreținere teren;
- Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 niveluri pentru circa 1.000 mașini);
{{text}}