Campionate

Inima i-a cedat la 24 de ani » Tragedie la antrenamentul unei echipe din prima ligă. Medicii nu l-au putut salva

Guillermo Denis Beltran a murit la doar 24 de ani

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 23 martie 2024

Guillermo Denis Beltrán (24 de ani) s-a stins din viață vineri, în timpul unei ședințe de pregătire a lui Real Santa Cruz, din divizia de elită a fotbalului bolivian. Mijlocașul ofensiv columbian a suferit un stop cardiorespirator și a decedat la spital.

Tragedie în fotbalul din Bolivia. Guillermo Denis Beltrán, un mijlocaș ofensiv columbian în vârstă de 24 de ani, și-a pierdut viața în urma unui atac de cord suferit ieri, după ce s-a prăbușit în timpul unui antrenament cu echipa sa, Real Santa Cruz, din prima ligă a statului sud-american.

Medicii chemați pe teren, la fața locului, inclusiv cei de pe ambulanță, nu au putut să-l resusciteze, deși au încercat și în drumul spre o clinică. Dar pe parcurs, Beltran a făcut și un stop respiratoriu sever și decesul a fost constatat la spital.

„S-a prăbușit fulgerător, ne-a șocat pe toți!"

„Se antrena normal și s-a prăbușit fulgerător, ne-a șocat pe toți!", a mărturisit căpitanul Adolfo Soria Galvarro, martor al dramei. Iar acesta a completat îndurerat de dispariția colegului său: „Doctorii au încercat să îl resusciteze, dar a murit când a fost transferat la o clinică".

Clubul a publicat un comunicat de presă

Gruparea din Santa Cruz a reacționat rapid la teribila veste, printr-un comunicat emoționant: „A fost mult mai mult decât un jucător talentat, ne-a fost un prieten. Un coechipier și o sursă de inspirație pentru mulți. Pasiunea sa pentru joc și spiritul său neobosit vor continua să rămână în memoria noastră și vor fi apreciate pentru totdeauna".

Clubul Real Santa Cruz i-a dedicat un ultim mesaj mijloca;ului dispărut fulgerător / Foto: X

„La un moment dat, Denis s-a simțit amețit"

„Se pare că mijlocașul columbian Denis Beltrán se pregătea normal când, de la un moment dat, a început să se simtă amețit și să fie decompensat. Personalul medical al clubului a venit imediat să îl ajute, dar când sanitarii au văzut că nu reacționează, a fost chemată o ambulanță.

Situația s-a complicat însă pe drum cu un nou stop respirator, iar toate manevrele de resuscitare n-au avut efect. Inima i-a cedat", a explicat un oficial al clubului. Ultimul meci pe care l-a jucat Beltran, în decembrie 2023, a fost la 3-1 cu Bolivar. Partida dintre Bolivia și Algeria a avut parte de un moment de reculegere, în memoria lui Guillermo Beltran.

24de meciuri a bifat Guillermo Denis Beltrán pentru Real Santa Cruz în toate competițiile, reușind un gol și trei pase decisive

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.