Nationala

Englezii l-au urmărit atent pe Drăgușin cu Irlanda de Nord » Cum i-au descris prestația

Radu Drăgușin/ foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 23 martie 2024

Radu Drăgușin (22 de ani) a fost integralist pentru naționala României în meciul cu Irlanda de Nord, scor 1-1. Iar englezii au urmărit cu atenție jocul stoperului de la Tottenham.

„Prestație solidă a fundașului lui Tottenham”, au scris englezii de la The Spurs Express, site dedicat echipei londoneze.

Cifrele lui Radu Drăgușin cu Irlanda de Nord

De asemenea, englezii au publicat și cifrele lui Drăgușin în amicalul de pe Arena Națională:

  • 94 de pase reușite, din 105 încercate
  • 2/2 driblinguri reușite
  • 14 pase în treimea adversă
  • 5 degajări
  • 3 respingeri cu capul
  • 7 mingi recuperate
  • 5/5 dueluri la sol câștigate
  • 2/4 dueluri aeriene câștigate
  • două faulturi

Dennis Man și Radu Drăgușin, remarcații lui Conor Bradley

Drăgușin l-a impresionat pe Conor Bradley, fundașul lui Liverpool care a fost titular pentru Irlanda de Nord în meciul amical cu naționala României.

„Este un grup bun! (n.r. - Cine te-a impresionat în acest meci de la România?) Nu știu cum îl cheamă... mijlocașul dreapta, cel care a marcat... (n.r. - Dennis Man?) Da, da! Bun jucător!

Ne-a creat probleme pe partea lor dreapta de atac. (n.r. - Ai avut și un adversar din Premier League, pe Radu Drăgușin!) Da, știu, n-am apucat să vorbesc cu el, dar, părerea mea, a fost al doilea cel mai bun jucător de pe teren.

Am făcut o analiză a echipei voastre înainte de meci și, dacă ar fi să numesc ceva care a ieșit în evidență la el (n.r. - Drăgușin), voi spune de cât de impunător este când deposedează.

Agresiv, în sensul bun, dar și genul de fundaș care joacă cu capul sus, care vrea să joace mingea în față”, a declarat Conor Bradley, potrivit iamsport.ro.

Va miza Iordănescu pe fotbaliștii care nu joacă la cluburi? „Dacă ai 2-3 jucători în primul «11» fără meciuri în picioare, ești zdrobit, efectiv!”

Iordănescu și-a expus filosofia în ceea ce privește convocările pentru turneul final:

„Eu nu fac acum lotul pentru EURO. Aștept răspunsuri, azi am primit anumite răspunsuri, voi mai primi altele și împotriva Columbiei.

Între timp, băieții se vor întoarce la cluburi. Avem o analiză împreună cu staff-ul, tragem concluziile pentru acțiunea aceasta, urmărim atent evoluțiile fiecărui jucător, după care vom începe să așezăm lucrurile pe hârtie pentru a vedea cum reușim să construim un nucleu de 23 de jucători cât mai competitivi pentru European.

Sigur că-mi doresc să aibă jocuri în picioare. Poate să fie o excepție, pot fi două excepții de jucători care să n-aibă atât de multe meciuri în picioare, dar va fi foarte greu să-i folosim. Un jucător care intră, n-a avut foarte multă continuitate, dar are experiență, are inteligență de joc... Mai compensează.

Dar să ai 2-3 jucători într-un prim «11» fără meciuri în picioare... Ești zdrobit, efectiv, la un turneu final

VIDEO. Selecționerul Irlandei de Nord, Michael O'Neill, dezvăluie ce părere are de Radu Drăgușin

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.