Moto GP

MotoGP: Jorge Martin s-a impus în Marele Premiu al Portugaliei » Campionul en titre Francesco Bagnaia, out după o ciocnire!

+8 Foto
Pilotul spaniol Jorge Martin a câştigat duminică Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP. foto: Imago

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  duminică, 24 martie 2024

Pilotul spaniol Jorge Martin (26 de ani) a câştigat duminică Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP și a preluat conducerea în clasamentul general după două etape.

Pornit din a treia poziţie a grilei de start, Jorge Martin (Ducati Pramac) a dominat cursa de la Portimao, în Marele Premiu al Portugaliei şi s-a impus fără multe probleme.

GALERIE FOTO. MotoGP: Jorge Martin se impune în MP al Portugaliei

Pe locul secund a venit italianul Enea Bastianini (Ducati), cel care plecase din pole position, iar pe trei s-a clasat spaniolul Pedro Acosta (KTM GasGas), aflat la primul său podium.

Debutantul în vârstă de 19 ani pornise la start din poziția a 7-a, însă și-a făcut loc în față, beneficiind de abandonul lui Maverick Vinales, învingătorul la sprint de sâmbătă, care se afla în poziția secundă. Acesta a ieșit din cursă în ultimul tur, după ceea ce pare să fi fost o problemă tehnică la cutia de viteze.

Frrancesco Bagnaia (Ducati) şi Marc Marquez (Ducati Gresini) s-au ciocnit în turul al cincilea, iar pilotul italian a fost nevoit să abandoneze, potrivit news.ro.

Martin are acum 60 de puncte și se află pe primul loc, urmat de Brad Binder, la distanță de 18 puncte. Bagnaia a fost împins până pe poziția a patra, la 23 de puncte de iberic.

„Știam de ce sunt capabil. Am pornit repede și am încercat să-mi gestionez bine pneurile. Maverick și Enea erau foarte aproape, dar am văzut spațiul, mi-a fost suficient pentru victorie”, a spus Jorge Martin, citat de Reuters.

MP din Portugalia de MotoGP, clasament final

Următoarea etapă din calendarul MotoGP 2024 va fi Marele Premiu al SUA. Acesta va avea loc pe circuitul de la Austin pe 14 aprilie.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.