Campionate

Imagini necenzurate din vestiar » Urletele fostului campion mondial i-au înmărmurit pe jucători: „Faceți ce trebuie pe teren, nu mai vociferați atât!”

Cesc Fabregas/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 25 martie 2024

Cesc Fabregas (36 de ani), campion mondial și european cu naționala Spaniei, e în prezent antrenorul lui Como. Echipa din Serie B a publicat un trailer din documetarul lui Cesc, în care se poate vedea o față mai puțin cunoscută a tehnicianului.

Fabregas, un jucător calm de-a lungul carierei, e un antrenor dur. Aflat la început de carieră, el încearcă să își motiveze jucătorii prin discursuri ținute pe un ton ridicat.

VIDEO. Trailer-ul documentarului lui Cesc Fabregas

>

„Mereu vorbiți. Faceți o greșeală și ziceți «de ce eu?». Dacă faceți o greșeală, nu mai vorbiți atât. Faceți ce trebuie pe teren, nu mai vociferați atât!” e o parte dintr-un discurs ținut de Fabregas în vestiarul lui Como.

Cesc s-a retras în vara anului 2023 de la Como, apoi a devenit antrenorul echipei. Echipa lui Fabregas se bate la promovarea în Serie A, e pe locul 4 în Serie B, poziție care duce la baraj.

Cesc Fabregas, jucător uriaș

Crescut în La Masia, academia Barcelonei, Fabregas pleca la Arsenal la 16 ani.

A stat la echipa londoneză până în 2011, perioadă în care a fost un lider incontestabil al echipei lui Arsene Wenger. Copilul minune al „tunarilor” a revenit acasă, la Barcelona, în 2011, din postura de campion european și mondial cu naționala Spaniei.

În Catalunia nu a fost mereu un titular incontestabil, pentru că rivalii lui pe post erau legendarii Xavi și Iniesta, motoarele echipei aproape imbatabile a lui Pep Guardiola. Cesc s-a întors la Barca după ce echipa câștigase Champions League, în 2011, și a plecat chiar înainte de un alt triumf, în sezonul 2014-2015.

A revenit atunci în Premier League, dar nu la Arsenal, ci la o rivală londoneză a „tunarilor”, Chelsea. A luat două titluri în Premier League, în 2015, cu Mourinho pe bancă, și în 2017, cu Antonio Conte. A plecat de la Chelsea în 2019, la Monaco, unde a evoluat 3 ani. Iar în 2022 ajungea la Como, de unde s-a retras ca jucător și unde a început ca antrenor.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.