Campionate

Edinson Cavani, clasă mondială și la 37 de ani » Gol fabulos marcat pentru Boca Juniors

Edinson Cavani/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 25 martie 2024

Edinson Cavani (37 de ani) a reușit o „dublă” pentru Boca Juniors în meciul câștigat cu Central Norte, scor 3-0, în Cupa Argentinei.

A doua reușită a atacantului uruguayan a fost una fabuloasă, din „semi-foarfecă”, fără șanse pentru portarul advers

VIDEO cu golul superb marcat de Edinson Cavani

Cavani a mai fost aproape de un supergol, în prima repriză. A trimis cu călcâiul puțin pe lângă poartă, după o centrare din lateral. El a deschis apoi scorul cu un șut tare, cu latul, din careu. Mingea s-a oprit în vinclu.

Reușita din „semi-foarfecă” a venit în minutul 57, iar Boca a făcu 3-0 pe final, prin Merentiel, cu poarta goală. Cavani a venit la legendara echipă argentiniană în vara lui 2023, când a părăsit Valencia.

El nu mai jucase în afara Europei de când era un puști, din 2007, când evolua la Danubio, în Uruguay. A făcut pasul pe „Bătrânul Continent” la Palermo, unde a stat 3 ani, iar în 2010 ajungea la Napoli.

În 2013 a fost cumpărat de PSG pentru 65 de milioane de euro, cel mai scump transfer al parizienilor la acea vreme. În 2020 a semnat cu Manchester United, unde a petrecut doi ani.

În acest sezon, Cavani are 4 goluri în 8 meciuri în campionatul din Argentina, în timp ce în Cupă a reușit două goluri în singurul meci jucat, cel cu Central Norte.

În acest sezon, Cavani are 4 goluri în 8 meciuri în campionatul din Argentina, în timp ce în Cupă a reușit două goluri în singurul meci jucat, cel cu Central Norte. În grupa B din campionat, Boca Juniors e pe locul 6 din 14, după 10 etape. Are 16 puncte, cu 7 mai puține decât liderul Godoy Cruz și cu două în minus față de Newells, echipa de pe locul 4.

Primele 4 echipe din grupele A și B din Argentina se califică în play-off, acolo unde se dă lupta la titlu.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.