Campionate

Coșmarul trăit de un fost coechipier al lui Gabi Torje. „Toate ușile mi s-au închis când am revenit după suspendarea de doi ani pentru doping!”

Dani Benitez (în duel cu Arbeloa), într-un meci al Granadei cu Real Madrid / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday, 25 March 2024

Dani Benitez (36 de ani), extrema stângă ce a fost și căpitan al Granadei în LaLiga, și-a povestit drama prin care a trecut, după ce a testat pozitiv la cocaină și a fost interzis în fotbal între martie 2014 și februarie 2016. „Am avut o viață foarte complicată, cu destule lucruri negative care mi s-au întâmplat și o mie de chestii scandaloase spuse”.

Gabriel Torje a jucat în 35 de meciuri, marcând trei goluri, în 2012-2013, în tricoul Granadei. Fostul internațional român (34 de ani) l-a avut coleg la echipa andaluză în acel sezon și pe un fotbalist spaniol care avea să fie suspendat doi ani, pentru că s-a dopat!

Dani Benitez a fost chiar și căpitan în perioada în care a jucat alături de „tricolorul" împrumutat de la Udinese. Extrema stângă, care în prezent a ajuns în Tercera Division (liga a 5-a spaniolă), la Arenas Armilla, și-a povestit viața într-o autobiografie intitulată „Istoria scrisă de mine".

La Granada, Dani Benitez a atins și vârful carierei

Benitez a fost depistat pozitiv cu cocaină și a primit o suspendare pentru doi ani, pe care și-a ispășit-o în perioada martie 2014 - februarie 2016, pe finalul experienței sale în tricoul Granadei. Dani nu a apucat să evolueze și la Udinese, care l-a cumpărat cu 500.000 de euro de la Mallorca, fiind împrumutat la Granada.

Acolo a cunoscut și vârful carierei, cu 10 goluri marcate în 36 de partide disputate, contribuind la a doua promovare consecutivă a Granadei, din a treia divizie până în elita Spaniei, după 35 de ani de absență din LaLiga!

Dani Benitez, cartonașe, accidentări și cocaină!

Tot acolo s-a remarcat prin caracterul său dificil și vulcanic, din cauza căruia, în același sezon 2010-2011, a încasat 13 cartonașe galbene și două roșii! Pe 5 mai 2012, într-un meci cu Real Madrid (1-2), l-a lovit pe arbitrul Carlos Clos Gomez cu o sticlă în față, fiind suspendat trei luni! Chiar și desele accidentări suferite au reprezentat un mizilic față de ceea ce a pățit în 2014. Pe 27 martie, a fost testat antidoping, iar rezultatul probei a fost pozitiv.

Era vorba despre cocaină, iar pedeapsa a fost severă: doi ani pe tușă, până februarie 2016! După ispășirea sancțiunii, nu a mai putut reveni la același nivel: au urmat Alcorcon, Racing Ferrol, AEL Limassol, Poblense, Sant Julia și Arenas Armilla, într-o decădere continuă.

Dani Benitez: „Mi s-au întâmplat multe lucruri rele”

„Am avut o viață foarte complicată și dificilă, din cauza problemelor familiale. Mama mea a decedat în 2009 și aveam obiceiul de a o vizita la cimitir înainte de meciuri. Era ca un fel de ritual. Toată lumea știe că relația cu tatăl meu nu a fost bună, iar când am plecat de acasă nu aveam nici 16 ani.

Caracterul meu dificil m-a făcut să sufăr mult. La Granada, am avut și o perioadă foarte grea. Pe lângă faptul că am fost depistat pozitiv la cocaină, mi s-au întâmplat multe alte lucruri", a povestit Benitez în autobiografia sa.

Dani Benitez: „M-a durut foarte tare, am plătit scump”

Tot de-acolo a dezvăluit „o anecdotă pe care o explic în carte. Sunt acasă și dorm, iar soția primește un mesaj cum că eu m-aș afla într-un club de noapte. S-au zis o mie de lucruri scandaloase despre mine. Oamenii inventează lucruri și nu știu ce rău ar putea face. Până la urmă, am familia mea și am copiii mei și e complicat să fac față.

Cocaina, orice tip de drog sau orice greșeală pe care o faci în viață te va duce în cea mai proastă situație. Când m-am întors după cei doi ani de suspendare, toate ușile erau închise. Și asta m-a durut foarte tare. E normal să nu aibă încredere în tine... Ceea ce mi-am dorit a fost să fiu iar fotbalist. A fost o greșeală foarte gravă, care nu trebuia să fie făcută, însă nu o poți șterge".

Nu mi-ar fi ajuns nici 5.000 de pagini să povestesc totul. Nu numai că am consumat cocaină, însă mi s-au întâmplat multe lucruri rele la nivel personal. A fost foarte dificil să ies din acest infern
Dani Benitez, fost jucător al Granadei

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.