Altele

Un tânăr luptător de sumo a doborât un record vechi de 110 ani » Cu o zi înainte a ajuns la spital, părăsind arena în scaun cu rotile

Takerufuji / Sursă foto: X

Articol de Alexandru Stanciu  —  Monday, 25 March 2024

Takerufuji (24 de ani), un tânăr luptător de sumo, a scris istorie duminică după ce câștigat un turneu important la doar un an și jumătate de la debutul său în celebrul sport japonez.

Triumful acestuia reprezintă cea mai rapidă ascensiune înregistrată vreodată în sumo, doborând un record vechi de 110 ani, susține lefigaro.fr.

Takerufuji a ridicat Cupa Împăratului, doborând un record vechi de 110 ani

Takerufuji a ridicat Cupa Împăratului la finalul turneului de primăvară de la Osaka, învingându-l pe rivalul său Gonoyama, o altă stea în ascensiune a sumo-ului.

Uriașul de 1,84 m și 143 de kg a ajuns la spital cu o zi înainte. Acesta a suferit o accidentare la gleznă în timpul luptei din ziua precedentă, fapt care l-a forțat să se întoarcă la vestiare într-un scaun cu rotile, înainte de a fi dus la spital pentru analize, susține news.ro.

„În acel moment, îmi pierdusem orice speranţă de a câştiga turneul”, a explicat Takerufuji, luni, la o conferinţă de presă. El se antrenează în aceeaşi heya sau ca şi marele campion („Yokozuna") Terunofuji, care la rândul său se retrăsese din cauza unei accidentări.

„Yokozuna a venit să mă vadă şi mi-a spus: «Poţi să o faci». Nu recordul contează, ci memoria. Nu contează dacă pierzi, această oportunitate nu se va mai repeta”, şi-a amintit Takerufuji.

De la primii săi paşi pe dohyo, ringul de lut în care au loc luptele, în septembrie 2022, Takerufuji, Mikiya Ishioka pe numele său real, a străbătut cele cinci divizii inferioare cu o viteză uimitoare, suferind doar 10 înfrângeri în 79 de lupte.

Victoria sa după doar 10 turnee îl face cel mai rapid om din istoria sumo-ului care a ridicat cupa. De asemenea, el este primul nou-venit în divizia superioară care câştigă un turneu în această divizie din 1914 încoace.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.