Euro 2024

Un tricolor a aflat că actualul club nu-l mai vrea: „A provocat o mare dezamăgire” » Ce se întâmplă cu el din vară

Reprezentativa României la startul amicalului cu Irlanda de Nord / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 25 martie 2024

Alexandru Cicâldău (26 de ani) este împrumutat de Galatasaray lui Konyaspor, până la finele sezonului în curs. Alb-verzii n-au nicio intenție să-l cumpere.

Veste proastă pentru Alexandru Cicâldău, chiar înaintea amicalului naționalei cu Columbia. Konyaspor, unde Galatasaray l-a împrumutat până la vară, nu intenționează să-l păstreze și în stagiunea 2024 - 2025.

BBN Haber: „Îi vom mulțumi acestui jucător și ne vom despărți”

Cotidianul local BBN Haber scrie că, „după ce a trecut printr-o nouă restructurare și a semnat contracte pe termen lung cu jucătorii pe care i-a adus în iarnă, Konyaspor și-a făcut planuri și pentru sezonul următor”. Iar internaționalul român nu va mai continua la alb-verzi: „Îi vom mulțumi acestui jucător și ne vom despărți”.

Publicația amintită susține că Alex Cicâldău „a provocat o mare dezamăgire. A contribuit cu doar un singur gol în 28 de meciuri”. Concret, fostul jucător al Universității Craiova a fost titular în 22 dintre cele 28 de partide, are o reușită și două pase decisive.

Alexandru Cicâldău se bate pentru evitarea retrogradării la Konyaspor

Sub contract cu Galatasaray până-n 2026, „Cic” este implicat cu Konya în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipa sa ocupă poziția a 16-a în Super Lig, ultima care asigură menținerea pe prima scenă a fotbalului turcesc, cu 33 de puncte acumulate în 30 de etape.

El a ajuns în Turcia în iulie 2021, când Galatasaray l-a achiziționat de la Universitatea Craiova cu 6,5 milioane de euro. Mijlocașul nu a reușit să se impună, astfel că succesorul lui Fatih Terim pe bancă, Okan Buruk, a decis să nu-l păstreze în lot și a avizat favorabil un împrumut la Ittihad Kalba (sezonul 2022 - 2023).

Alexandru Cicâldău a pierdut 5,7 milioane de euro la cota de piață

Întors la Istanbul vara trecută, Buruk i-a întors din nou spatele internaționalului român, astfel că Galata l-a „parcat” la Konyaspor, un sezon. Contractul lui Cicâldău cu formația Cim Bom expiră în 2026.

Dacă în octombrie 2021 el avea o cotă de piață cifrată la 9 milioane de euro, aceasta a scăzut dramatic, între timp. La ora actuală se situează la numai 3,3 milioane de euro, pe transfermarkt.de.

VIDEO. Edi Iordănescu, conferință înainte de Columbia - România: „Avem pretenții, așteptăm răspunsuri”

>

Ați mai putea citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.