Nationala

Columbia nu subestimează România! Punctele forte ale „tricolorilor” remarcate de sud-americani

Naționala Columbiei în amicalul cu Spania, scor 1-0 pentru sud-americani / Foto: Getty Images

Articol de Emanoil Ursache  —  Tuesday, 26 March 2024

Luis Perea, antrenorul secund al naționalei Columbiei, a lăudat România înaintea meciului amical pe care reprezentativa țării sale îl va disputa împotriva „tricolorilor” astăzi (n.r. - marți), de la 21:30, pe stadionul Wanda Metropolitano (Atletico Madrid). Partida va fi transmisă liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Antena 1.

Asistentul selecționerului Nestor Lorenzo a apreciat că elevii lui Edward Iordănescu au evoluat în ultimele partide „destul de bine” și că se apără într-o notă asemănătoare.

România s-a remarcat prin felul în care se apără

Astfel, Perea consideră că România va fi pentru Columbia un adversar bun înaintea duelurilor de la Copa America, competiție programată să se desfășoare în intervalul iunie - iulie 2024.

„Orice partidă la echipa națională devine unică, din cauza timpului redus pe care îl avem la dispoziție împreună. Ne dorim să învingem mereu.

Pentru noi să câștigăm în fața unei echipe ca România, care a evoluat destul de bine, reprezintă o motivație importantă, vrem să câștigăm", a declarat Luis Perea, la conferința de presă premergătoare amicalului, conform infobae.com.

Planul Columbiei pentru a învinge România

Chiar dacă vineri, 22 martie, Columbia a învins Spania cu 1-0, o națională mult mai bine cotată decât cea a României, Luis Perea a subliniat că cele două reprezentative au un profil diferit.

Astfel că, pentru a-și asigura victoria, sud-americanii trebuie să aibă inteligență de joc și o circulație rapidă a balonului, pentru a desface defensiva lui Edward Iordănescu, în opinia lui Perea.

„România este o națională cu un specific foarte diferit față de Spania. România nu a pierdut de ceva vreme și acesta reprezintă un aspect de care trebuie să ținem cont. Unul dintre punctele forte pe care le-am remarcat la ei este că nu au nicio problemă să le dea mingea adversarilor și să se apere jos, într-un bloc compact.

Noi trebuie să fim inteligenți, să circulăm mingea în viteză pentru că ei sunt o echipă care se apără destul de bine", a adăugat Perea. 

VIDEO Edi Iordănescu, conferință înainte de Columbia - România: „Avem pretenții, așteptăm răspunsuri”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.