Fotbal   •   Liga 2   •   CSA STEAUA

Se mută CSA Steaua într-o țară vecină?! Au ajuns la disperare: „Legea ne permite”

Cei de la AS47, o pagină a suporterilor steliști, au emis un comunicat în care aceștia mărturisesc că mai multi suporteri ar fi cerut ca echipa din Ghencea să se mute într-un campionat dintr-o țară vecină.

Articol de Alexandru Tomuțiu   —  marţi, 26 martie 2024

Pagina de Facebook AS47, cea mai mare comunitate online a suporterilor celor de la CSA Steaua, a emis un comunicat în care afirmă că s-ar fi primit solicitări pentru ca echipa din Ghencea să se mute într-un campionat dintr-o țară vecină.

În comunicatul emis, AS47 vine în sprijinul ideii, susținând că în mai multe țări din Europa nu există o lege similară celei din România, care să nu permită cluburilor departamentale să evolueze în prima ligă.

AS47 mai precizează că legea ar permite ca „militarii” să evolueze în altă țară și lansează un nou atac la adresa conducerii clubului, care nu a găsit nici până astăzi o variantă prin care echipa armatei să poată evolua pe prima scenă.

AS47 susține că suporterii Stelei vor ca echipa să se înscrie în campionatul unei tări vecine: „Mai mulți fani au propus”


Iată comunicatul:

Mai mulți fani au propus ca Steaua să se înscrie în campionatul uneia dintre țările vecine. Lucrul acesta este posibil, la fel cum și Fenerbahce ia în calcul să se înscrie în alt campionat după ultimele incidente.

Conform raportului UEFA, despre care presa a ezitat să prezinte informații, în țările vecine avem următoarea situație: 49% dintre echipele analizate nu sunt deținute privat, iar în 14 ligi se regăsesc cluburi deținute de instituții publice.

Astfel, un sfert din diviziile de top ale Europei au cel puțin un club deținut de o instituție publică, lucru neschimbat față de anul trecut. În țările vecine avem:


Bulgaria: 31% nu sunt deținute privat

Ungaria: 33% nu sunt deținute privat

Ucraina: 7% nu sunt deținute privat (dar contextul nu este cel mai favorabil)

Serbia: 93% nu sunt deținute privat

Ar trebui să luăm în calcul această variantă? Nu de alta, dar analiza tuturor posibilităților și luarea lor în calcul durează de 7 ani de zile, iar conducerea clubului nu pare să poată organiza nici măcar o conferință de presă prin care să-și exprime intențiile.

Singurele comunicate sau luări de poziție au loc doar atunci când presa se leagă strict de imaginea personală a unuia dintre angajați, pentru orice alt motiv, motivând că au nevoie de aprobări și rapoarte (MApN neagă aceste lucruri).

Deși în România 62% dintre cluburi nu sunt deținute privat, spre deosebire de vecinii noștri, doar aici există o lege aberantă care pare să fie făcută să blocheze doar clubul Steaua. Conform Articolului 31, (1) Cluburile sportive, organizate ca societăți comerciale sportive pe acțiuni, sunt cluburi sportive profesioniste.

Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiții sportive profesioniste, promovarea și dezvoltarea activităților sportive, precum și alte activități legate sau derivate din obiectul lor social”.

VIDEO. Helmut Duckadam despre cine va apăra poarta naționalei la EURO 2024, despre Dinamo și despre situația de la CSA Steaua

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.