Euro 2024

Georgia învinge Grecia la penalty-uri și se califică în premieră la un turneu final

+13 Foto
Momentul în care fanii au intrat pe teren după Georgia - Grecia

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  marţi, 26 martie 2024

Georgia a învins-o pe Grecia în finala barajului de calificare și s-a calificat în premieră la un turneu final. După 0-0 la capătul celor 120 de minute, gazdele s-au impus, scor 4-2 la loviturile de departajare.

În prima repriză a meciului, cele două formații au practicat un joc de așteptare, iar marile ocazii au lipsit. După pauză, Bakasetas ('70) a șutat dintr-o poziție bună, dar în blocaj.

Kvaratskhelia, starul lui Napoil, putea decide calificarea în minutul 90+2, dar încercarea acestuia a fost respinsă de un apărător, iar meciul a intrat în prelungiri.

Dacă timpul regulamentar nu a oferit mari ocazii de gol, prelungirile au fost de infarct. Grecii puteau marca prin același Bakasetas ('100), care a tras din afara careului, dar portarul Mamardashvili a fost la post și a respins.

Câteva minute mai târziu, în urma unei lovituri de la colțul terenului, Mavropanos a lovit mingea cu capul și a izbit transversala.

GALERIE FOTO. Georgia o învinge pe Grecia la penalty-uri și se califică la Euro 2024

+13 Foto
Gruzinii au reușit o calificare istorică / Sursă foto: Georgia Today

Georgienii au răspuns chiar înainte de finalul reprizei. Mikautadze a recuperat balonul, a reușit o cursă de 50 de metri și a pasat în careul, de unde Davitashvili a reluat în portar. În minutul 110, Tsitaishvili și-a depăsit spectaculos adversarii, transformându-i în jaloane, dar nu a mai avut suflu pentru a-l învinge pe Vlachodimos.

La penalty-uri, Mamardashvili s-a impus în fața lui Bakasetas, apoi Giakoumakis a tras pe lângă poartă, dându-i ocazia lui Kvekveskiri să-și ducă naționala la Euro 2024. Acesta a înscris, iar Georgia merge în premieră la un turneu final. Bucuria a fost imensă. Fanii au intrat pe teren imediat după ce georgianul a înscris golul calificării la Euro.

FOTO. Georgienii au sărbătorit pe gazon calificarea la Euro 2024

Momentul în care fanii au intrat pe teren după Georgia - Grecia

La Euro, Georgia va face parte din grupa F, alături de Portugalia, Turcia și Cehia.

VIDEO. AMICAL. România - Columbia » Poveștile unui fan care a fost la 8 turnee finale cu România: „Probabil că în Germania voi ajunge la 9 turnee cu naționala”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.