Nationala

Verdictul jurnaliștilor columbieni: „România a crescut odată cu intrarea lui Ianis Hagi”

Ianis Hagi/ foto Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 27 martie 2024

Diario As Colombia i-a remarcat de la tricolori pe Ianis Hagi, autorul unui gol, și pe fundașul Andrei Rațiu, pentru evoluția din prima repriză.

Reprezentiva României a pierdut amicalul cu Columbia, de la Madrid, 2-3, după ce a fost condusă la un moment dat cu 3-0! Diario As Colombia susține că revenirea din final a tricolorilor s-a datorat în mare parte lui Ianis Hagi, introdus de selecționerul Iordănescu în minutul 56.

Columbienii îl laudă pe Ianis Hagi

„România a crescut în joc după introducerea lui Ianis Hagi”, au notat jurnaliștii columbieni, după golul înscris de fiul legendarului Gică Hagi în minutul 83, pentru 1-3. Reușita sa le-a deschis pofta tricolorilor, care s-au năpustit asupra porții adverse, iar Florin Tănase a punctat și el pe tabelă: 2-3.

Despre prima repriză, concluzia Diario As Colombia a fost clară: „Jucătorii lui Néstor Lorenzo au fost superiori, de la început până la sfârșit”. Reporterii columbieni au avut un singur remarcat de la tricolori, Andrei Rațiu, care a avut sarcina de a-l marca pe Luis Diaz, cel mai important jucător al sud-americanilor, legitimat la Liverpool.

Diario As Colombia: „Andrei Rațiu l-a marcat excelent pe Luis Diaz”

„În ciuda avantajului de pe tabelă, a fost o primă repriză dificilă pentru Luis Diaz, care a fost marcat excelent de Andrei Rațiu. Rațiu a fost cel mai bun jucător al naționalei României", au remarcat jurnaliștii sud-americani.

Rațiu a fost remarcat și de Edi Iordănescu, la finalul partidei. „A dat totul astăzi. Dar trebuie să meargă la club și să facă ceva și acolo”, a spus selecționerul. Iar despre Ianis Hagi, el a spus că „a intrat bine”.

Ce a spus Luis Diaz după fluierul final

Pentru Rațiu a fost meciul cu numărul 15 la naționala României. Fundașul crescut în Spania a debutat sub tricolor în septembrie 2021, când selecționer era Mirel Rădoi.

Ce a spus Luis Diaz? „Scopul nostru este Copa America. Suntem foarte fericiți, entuziasmați. Trebuie să lucrăm în continuare, să rămânem cu picioarele pe pământ, nu am câștigat nimic”, a comentat jucătorul lui FC Liverpool.

VIDEO. AMICAL. România - Columbia 2-3 » Vedeta columbienilor, Luis Diaz bucurându-se alături de fani la finalul meciului de pe Wanda Metropolitano

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.