Campionate

Selecționerului Spaniei, șocat de ce s-a întâmplat la meciul cu Brazilia: „Mă doare sufletul. Ca spaniol, mi-e rușine de ce s-a întâmplat!”

Alvaro Morata nu a marcat contra Columbiei și a fost huiduit la Madrid / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 27 martie 2024

Luis de la Fuente (62 de ani), selecționerul Spaniei, s-a revoltat după remiza (3-3) din amicalul cu Brazilia, disputat la Madrid. „Mă doare sufletul că în țara mea un căpitan al echipei naționale este fluierat. Ca spaniol, mi-e rușine de ce s-a întâmplat pe stadion. Aici trebuie să lăsăm deoparte culorile cluburilor!”.

Spania și Brazilia au oferit un meci amical spectaculos aseară, pe „Santiago Bernabeu", cu șase goluri (3-3) și numeroase alte faze de poartă. Numai că seara a fost stricată de o parte a publicului, de „credință" madridistă, ce n-a ratat prilejul de a-l mai contesta o dată pe un fost fotbalist al lui Real care a „trădat" cauza și s-a transferat la rivala Atletico!

Alvaro Morata îl consolează pe Rodri, după unul dintre cele două penalty-uri transformate în testul cu Brazilia / Foto: Imago

Fanii echipei lui Carlo Ancelotti l-au făcut să se simtă rău pe Alvaro Morata, în cele 81 de minute cât l-a ținut în teren selecționerul Luis de la Fuente, până l-a schimbat Mikel Oyarzabal.

Luis de la Fuente: „Este datoria tuturor să educăm publicul”

Antrenorul de 62 de ani al Furiei Roja s-a plâns, la conferința de presă, de tratamentul scandalos de care a avut parte chiar căpitanul de drept al fostei duble campioane a Europei. „Mă doare sufletul că în țara mea un jucător din echipa națională este fluierat. Mi-e rușine! «Bernabéu» a fost enorm, dar ca spaniol îmi este rușine când un jucător din Spania care mai este în plus și căpitan este fluierat.

Dar marea majoritate a susținut Spania. Este treaba tuturor să educăm publicul în sprijinul echipei naționale. Aici trebuie să lăsăm deoparte simpatiile pentru culorile cluburilor, iar asta este o datorie și pentru presă. Să vedem dacă putem rezolva cu toții această problemă", a spus Luis de la Fuente despre Alvaro Morata.

Atacantul crescut în La Fabrica și care a îmbrăcat tricoul blanco în cinci sezoane (2010-2013 și 2016-2017), bifând 95 de meciuri și 31 de goluri pentru Real Madrid, a promovat ca purtător de banderolă la lotul Spaniei după retragerea din națională a lui Sergio Ramos și apoi a lui Sergio Busquets.

Căpitanul reprezentativei iberice a făcut însă un gest frumos față de colegul său Rodri (al treilea căpitan în ordinea stabilită de de la Fuente, după Cesar Azpilicueta) și i-a cedat onoarea, pentru a-i îndulci suferința provocată de pierderea bunicului său. În precedentul amical cu Columbia, mijlocașul lui Manchester City nu a fost folosit niciun minut.

146de partide are Alvaro Morata la Atletico Madrid, pentru care a reușit 57 de goluri și 12 assisturi în aproape patru sezoane în tricoul „plăpumarilor"

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.