Liga 1

Precedentul care îi dă fiori lui Dinamo! Ce șanse au „câinii” în cazul în care vor face recurs la decizia suspendării terenului

+25 Foto
Dinamo, sancționată cu 4 etape fără spectatori după bătaia de la meciul cu UTA Arad

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 27 martie 2024

Dinamo a primit o veste dură miercuri din partea Comisiei de Disciplină. „Câinii” vor juca următoarele patru meciuri fără spectatori, asta înseamnă toate partidele până la finalul sezonului, după incidentele de la meciul cu UTA Arad. CSA Steaua, una dintre rivalele „câinilor” a primit o pedeapsă similară în 2022.

Atunci, într-un meci Dinamo - CSA Steaua, care a avut loc pe 9 septembrie 2022, încheiat cu victoria „militarilor”, în Liga 2, suporterii steliști s-au bătut cu jandarmii.

Steaua a primit atunci o sancțiune similară și a făcut recurs » A primit răspuns negativ

Arena Națională a fost un adevărat câmp de luptă la partida dintre Dinamo și CSA Steaua, din 2022. Ultrașii „militari” au făcut prăpăd, s-au duelat de la distanță cu rivalii, prin intermediul torțelor, apoi s-au bătut cu jandarmii. Scenele reprobabile au fost taxate dur de Comisia de Disciplină.

Atunci, steliștii au primit o pedeapsă similară. „Militarii” nu au avut voie să organizeze următoarele 4 meciuri pe Ghencea, stadionul lor, și s-au mutat la Mioveni. Au făcut recurs, însă FRF a RESPINS contestația.

„Câinii” ar putea spera ca în cel mai bun caz să primească o pedeapsă asemănătoare în cazul în care vor face recurs. Astfel, trupa lui Kopic ar avea posibilitatea de a se muta în alt oraș pentru a disputa meciurile de pe teren propriu rămase din Superliga, ținând cont de faptul că pedeapsa a fost mai drastică. În rest, șansele ca sancțiunea să fie redusă sau anulată sunt minime.

Bătaia de pe gazon de la Dinamo - UTA Arad, motivul pentru care cele două echipe nu vor mai juca având spectatori până la finalul sezonului

+25 Foto
Scenele de război de la Dinamo - UTA

Pe 8 martie, în ultima etapă a sezonului regulat, Dinamo a învins-o pe UTA Arad, scor 1-0, pe „Arcul de Triumf”, dar scene reprobabile au avut loc înainte de startul partidei.

Ultrașii veniți de la Arad au primit sprijin din partea „fraților” de la CSA Steaua. Organizarea a lăsat de dorit și mai multe incidente au prefațat duelul de pe arena Arcul de Triumf.

Prima bătaie s-a petrecut cu o oră înaintea meciului, când galeria formată din arădeni și steliști a ajuns la stadion. Jandarmii au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene.

Lucrurile au degenerat în stadion. Cu 10-15 minute înainte de startul meciului, dinspre Peluza Sud Dinamo s-a abătut o ploaie de torțe spre sectorul oaspeților. În haosul creat, zeci de ultrași dinamoviști au sărit pe gazon, pentru a-i ataca pe rivalii de la Steaua și UTA.

Ultrașii „militari” au răspuns în aceeași manieră. Au sărit gardul de protecție, au ajuns pe gazon și au început să își împartă pumni și picioare cu marii rivali.

Jandarmii au intervenit târziu și au apelat din nou la gaze lacrimogene, numeroși spectatorii fiind afectați de efectul acestorar. Startul meciului a fost întârziat cu 8 minute. De altfel, toate meciurile din acea zi au fost întârziate pentru că au fost programate la aceeași oră.

VIDEO. GSP Live » Gabriel Glăvan a dezvăluit cea mai mare nereușită din perioada Dinamo: "Nu vedeam pericolul, am fost prea optimist"

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.