Liga 1

Apariție rară! A jucat 3 ani la Dinamo și vrea să vadă lucruri concrete: „Aștept noul stadion, am prins și eu câteva schițe” + Opinie contra curentului despre Kopic

+24 Foto
Silviu Izvoranu (cu fața) a fost aproape să devină campion cu Dinamo în 2009 / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de Remus Dinu, Andrei Furnigă (video)  —  joi, 28 martie 2024

Silviu Izvoranu, 41 de ani, fost fundaș la Dinamo între 2007 și 2010, o prezență discretă când vine vorba de aparițiile în media, a abordat situația actuală a „câinilor” într-un interviu acordat reporterilor GSP.ro.

Fotbalistul cu 42 de meciuri la Dinamo, transferat de la rivala Poli Timișoara în 2007, a discutat despre șansele roș-albilor de a evita retrogradarea, despre mirajul noului stadion din Ștefan cel Mare și despre Zeljko Kopic, oferind o altă perspectivă asupra croatului. „Izvo” consideră greșită înclinația tot mai evidentă a coducătorilor din Superligă de a angaja tehnicieni din străinătate.

Chiar dacă n-are atât de multe apariții în tricoul roș-albilor, gălățeanul a fost foarte apreciat de galeria dinamovistă, după ce, în 2009, a recuperat o pânză cu chipul lui Marian Cozma din mâinile ultrașilor lui U Craiova. „Izvo, ai recuperat un simbol adevărat”, a fost banner-ul pe care dinamoviștii i l-au dedicat apoi fotbalistului.

Silviu Izvoranu, despre viitorul lui Dinamo: „Aștept noul stadion, am prins și eu câteva schițe”

>

„Sperăm cu toții să scape și să nu retrogradeze. Așteptăm noul stadion, cum toată lumea îl așteaptă de ceva ani. Am prins și eu ceva schițe...

Dar vedeți și voi, e din ce în ce mai greu cu banii peste tot. Așteptăm un investitor foarte bun, așteptăm să vină cineva capabil.

E păcat, e un stadion în centrul orașului și ar fi păcat [să nu fie modernizat]. Mai merg și eu să alerg pe acolo, arată rău”.

Silviu Izvoranu: „Avem și noi antrenori români buni, nu doar străinii pot face treabă în România”

Întrebat despre impactul croatului Kopic la Dinamo, Izvoranu a pus altfel problema:

„Cred că avem și noi antrenori destul de buni în România. Și Burcă a făcut o treabă bună, avem antrenori tineri care pot să facă treabă, nu trebuie neapărat să fie antrenori străini.

E greu și cu jucătorii străini... Până se adapteză, până învață limba, apoi dau de oraș, de București, care nu-i un oraș ușor. Eu am venit din provincie, de la Galați, și nu mi-a fost ușor. Am experiență, știu despre ce e vorba, am făcut și eu greșeli”.

+24 Foto
Imagini de arhivă cu Silviu Izvoranu / Sursă foto: GSP

Cam drastică suspendarea de patru etape. Pentru Dinamo e un dezavantaj fără suporteri, dar trebuie să se monteze și să câștige dacă nu vor să se ducă în «B».

- Silviu Izvoranu, fost fundaș Dinamo

VIDEO Silviu Izvoranu antrenează la nivel juvenil: „Avem copii buni, încercăm să-i ducem la un nivel cât mai înalt”

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.