Campionate

Noul puști-minune al fotbalului e de neoprit » Endrick a marcat al treilea gol în 6 zile

Endrick/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 29 martie 2024

Endrick (17 ani) s-a întors de la naționala Braziliei și a marcat imediat pentru Palmeiras, echipa la care va juca până la vară.

Atacantul brazilian a înscris unicul gol în victoria cu Novorizontino, în semifinala campionatului Paulista.

Endrick, al treilea gol în 6 zile

Endrick a marcat cu piciorul stâng, din careu, după o preluare tot cu piciorul stâng. Apoi a stârnit entuziasmul comentatorilor brazilieni, fascinați de noul puști-minune al Braziliei.

Jucătorul care în vară se va alătura lotului lui Real Madrid marcase pe 23 martie în victoria Braziliei cu Anglia, scor 1-0. A fost primul lui gol la națională, chiar pe Wembley.

Apoi, pe 26 martie, a punctat și în poarta Spaniei, scor 3-3, pe „Santiago Bernabeu”, stadionul care îi va deveni casă din vară.

Endrick a scris istorie pe Wembley

17 ani și 246 de zile avea Endrick sâmbătă seară, când aducea victoria Braziliei pe Wembley. Adolescentul a avut o misiune simplă, din câțiva metri cu poarta goală în față, după ce șutul lui Vinicius a fost respins de Pickford.

Astfel, Endrick a devenit cel mai tânăr marcator pe Wembley, stadion care a fost inaugurat în 1923, potrivit lui Fabrizio Romano.

De asemenea, el e cel mai tânăr jucător care marchează pentru Brazilia de la Ronaldo Nazario (1994). Pentru Endrick a fost prima reușită în tricoul naționalei, la al treilea meci.

E incredibil, jucam jocuri video, îmi făceam carieră de jucător și am marcat primul gol pentru Brazilia chiar aici, pe Wembley! M-am gândit mereu la asta. A fost ceva foarte frumos, o amintire de neuitat pentru mine.

- Endrick, atacant Brazilia

Endrick, cumpărat de Real Madrid

Endrick e produsul lui Palmeiras, echipă la care va rămâne până în vară. El a fost deja cumpărat de Real Madrid cu 45 de milioane de euro, însă a fost lăsat în Brazilia până la finalul sezonului.

Se va alătura lotului madrilen în perioada de mercato din vară. Endrick e atacant central, dar poate juca și în banda dreaptă a ofensivei.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.