Nationala

Primul 11 al României pentru EURO 2024, în opinia lui Ilie Dumitrescu » Surprizele și singura incertitudine pentru fostul internațional

Ilie Dumitrescu

Articol de Emanoil Ursache  —  sâmbătă, 30 martie 2024

Ilie Dumitrescu, aripa stângă legendară a naționalei României, a alcătuit primul 11 pe care, în opinia sa, ar trebui să se bazeze selecționerul Edward Iordănescu la Campionatul European din Germania de anul acesta.

Dumitrescu l-a ales în poartă pe Horațiu Moldovan, rezerva lui Jan Oblak la Atletico Madrid, în defavoarea lui Florin Niță, titular la Gaziantep.

O altă alegere interesantă a acestuia este legată de utilizarea lui Ianis Hagi pe postul de „inter”, mijlocaș central dreapta, în sistemul 4-3-3. Ianis a evoluat cel mai mult, în cariera sa, pe pozițiile de mijlocaș central ofensiv și de extremă dreapta.

Singura incertitudine pentru Ilie Dumitrescu

Singurul semn de întrebare al fostului mare internațional vine chiar pe postul pe care chiar el a scris istorie pentru prima reprezentativă. Dumitrescu este nehotărât între Valentin Mihăilă și Florinel Coman pentru poziția de extremă stânga.

Sistemul ales de Ilie Dumitrescu este 4-3-3, conform digisport.ro, iar echipa gândită de el se prezintă în felul următor: Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - Hagi, Screciu, Stanciu - Man, Drăguș, Coman/Mihăilă.

20de goluri în 62 de selecții a reușit Ilie Dumitrescu pentru naționala României

Cei 3 jucători remarcați de Ilie Dumitrescu după Columbia - România 3-2

Ilie Dumitrescu, fost mare internațional, a avut 3 fotbaliști remarcați din tabăra „tricolorilor” după partida amicală Columbia – România, scor 3-2.

Fostul atacant a lăudat schimbările făcute de Edi Iordănescu, pe care l-a considerat inspirat, la fel ca în preliminariile EURO 2024. Din teren, Ianis Hagi, Dennis Man și Denis Drăguș l-au impresionat pe Dumitrescu. Toți 3 au intrat în repriza a doua.

„A schimbat bine Iordănescu, a făcut asta și în campanie. I-a introdus pe Hagi și Drăguș și am avut un plus. Când a mutat superofensiv s-a văzut imediat.

L-a băgat pe Tănase vârf, Drăguș extremă stângă, Man a adus un plus de viteză și de ritm de la prima acțiune, în dreapta. Am început să punem probleme. Mutarea am resimțit-o puțin, pentru că am luat gol repede după schimbări.

Hagi și Man își asumă, au personalitate, fac lucruri. Faptul că Drăguș a trecut vârf a fost o mutare bună. Hagi e foarte bun în linia de mijloc. Golul lui Ianis a adus un plus de încredere. Așa s-a întâmplat și cu Elveția, doar că acum am luat golul 3 și nu am mai putut să revenim.

Man este o certitudine. Ianis, chiar dacă nu joacă, are personalitate și structură de lider. La fel și Drăguș. Sper ca Ianis să joace mai mult la echipa de club”, a declarat Ilie Dumitrescu, la emisiunea Digi Sport Special.

VIDEO Răzvan Raț, despre grupa României de la EURO: „Va fi mai grea, acum că Ucraina s-a calificat” + Ce zice de Columbia - România

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.